Hirdetés
Archivum

Csütörtöktõl U14-es Slovenia Ball a magyar válogatottal:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl vasárnapig rendezik Szlovéniában az U14-es korosztály legrangosabb európai válogatott tornáját. A magyar lányoknak idén is szurkolhatunk a 10 csapatos mezõnyben.

Ahogy minden esztendõben kiemeltük, az U14-es korcsoportnak klasszikus értelemben vett Európa-bajnoksága nincs a FIBA versenyrendszerében. Ugyanakkor a Szlovén Kosárlabda Szövetség (KZS) a nemzetközi szövetség égisze alatt minden esztendõben vendégül látja a korcsoport legjobbjait. Immár 15. alkalommal kerül sor a Slovenia Ball tornára.

A torna helyszíne idén is Slovenj Gradec lesz, ahol augusztus 15. és 18. között a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A leány mezõnyt tíz nemzeti csapat alkotja, melyeket a szervezõk két csoportba osztottak be. A magyar együttes a „B” jelû ötösbe került, ahol sorrendben Lettország, Macedónia, Ukrajna és Horvátország lesznek a riválisok.

Az A-csoportot pedig a házigazda Szlovénia, Lengyelország, Izrael, Bulgária és Bosznia-Hercegovina alkotja. Tavaly válogatottunk bronzérmes lett, míg a tornát Olaszország nyerte. Címvédés biztosan nem lesz, hiszen az olaszok idén kihagyják a tornát.

A magyar válogatott csütörtökön 14 óra 30 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. A torna nehézsége, hogy a csoportkörben egy nap két mérkõzést játszanak a résztvevõk. Csütörtökön este 20 óra 15 perctõl ismét pályára lépnek a lányok. Ekkor Macedónia lesz az ellenfél. Pénteken délután 14 óra 30 perctõl Ukrajnával találkozunk, majd 20 óra 15 perctõl Horvátország érkezik riválisként.

A csoportkört követõen a hétvégén keresztbe játszanak a csapatok. Az ötösök elsõ két helyezettjei vívják az elõdöntõket.

A magyar válogatott kerete:
Strausz Edina (Csata DSE)
Kastl Dorka (Csata DSE)
Ács Luca (Soproni Darazsak Akadémia)
Rubint Ágnes (Vasas Akadémia)
Ács Alexandra (ZTE NKK)
Villányi Diána (Vasas Akadémia, elmúlt évad: ELTE-BEAC Újbuda)
Szórád Anna (Kanizsa DKK)
Toman Petra (Csata DSE)
Egresits Réka (Soproni Darazsak Akadémia)
Kohn Petra (Rátgéber Akadémia)
Jánosi Virág (Csata DSE, elmúlt évad: ELTE-BEAC Újbuda)
Bajzáth Lili (Csata DSE)

Vezetõedzõ: Salamon Endre
Edzõk: Veres Judit, Boris Maljkovic

Az U14-es Slovenia Ball eredményei, statisztikái ITT követhetõek.

Hirdetés