Hirdetés
Magyarország

Cyesha Goree a válogatottal tarthatott:

:

Hirdetés

Kedden költözik be az Eb-selejtezők amszterdami buborékjába a magyar válogatott. Még az elutazás előtt a csapat Facebook oldalán Székely Norbert, szövetségi kapitány nyilatkozott az aktualitásokról.

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzottakhoz képest eldőlt, hogy Cyesha Goree a válogatottal tarthat Hollandiába. Szintén kérdéses volt még Weninger Virág játéka, aki viszont kihagyni kényszerül a szombati összecsapást.

Elég hektikus volt az elmúlt pár nap, az együtt töltött idő. A koronavírus okán lehetett látni, hogy nem fogunk teljes csapattal játszani. Nagyon súlyosan érintette a csapatot, hogy Határ Bernadett és Studer Ágnes is koronavírusos és nem tudnak rendelkezésre állni. Remegett a léc Cyesha Goree esetében, aki végül megkapta a sportorvosi engedélyt arra, hogy játszhat a mérkőzésen. Ennek nagyon örülünk. Viszont elveszítettünk két nagyon fiatal játékost Weninger Virág és Dombai Réka személyében, akik kicsi sérülést szenvedtek el. Réka még Győrben egy edzésen, Virág meg itt a válogatott edzőtáborában. Őket most ezért nem tudjuk kivinni a selejtezőre.

– adott helyzetértékelést Székely Norbert, aki a bevethető játékosokat is méltatta. “A többiek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába és nagy munkamorált lehetett látni ennél a csapatnál. Ahogy egyébként így van folyamatosan, de most még ráerősítettek erre.” – összegzett.

Az Eb-selejtezők amszterdami buborékjában csütörtökön a házigazda hollandok Szlovákiával mérkőznek. Szombaton pedig a mieink mérik össze az erejüket a hazaiakkal. “Tudjuk, hogy miben lehetünk erősek és tudjuk azt, képesek lehetünk arra, hogy nagyon komoly nyomás alá helyezzük a holland csapatot. Ezáltal pedig egy győzelmet is szerezzünk.” – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

A csapat játéka nyilván hagy még kívánni valót maga után. Fog is, viszont a lelkesedése az nem és erre már építhetünk. Próbáltuk a mozaikokat szépen összerakosgatni. A csapat már tudja az alapokat abban a tekintetben, hogy mit szeretnénk játszani a hollandok ellen. Sőt, nem csak az alapokat, annál már egy kicsit többet is. Remélem, hogy a következő napokban ezt még tovább tudjuk pontosítani. A hollandok szlovákok elleni mérkőzésével együtt, abból okulva egy nagyon pontos, nagyon komoly harcrendet fogunk tudni felállítani.

– jelentette ki Székely Nobert.

Videó:

Hirdetés