Hirdetés
3x3

Cyesha Goree mutatói a legjobbak között 3×3-ban:

:

Hirdetés

A FIBA 3×3-as női versenysorozatának (FIBA 3×3 Women’s Series) hivatalos honlapján bemutatták az idei évvel bevezetésre kerülő új statisztikai értéket és ez alapján felállították az elmúlt évad rangsorát. Cyesha Goree a legjobbak között szerepel.

Az 5:5-ös kosárlabdához hasonlóan 2020-tól a FIBA a 3×3-as szakágban is bevezeti a teljesítmény-indexet. Ez a jól megszokott és nagypályán mindenki által használt rendszer lesz. Röviden arról van szó, hogy a pozitív statisztikai mutatók összegéből kivonják a negatív mutatók összegének az értékét. Így kirajzolódik egy viszonylag teljes kép arról, hogy kinek milyen hozzájárulása volt az adott mérkőzésen, illetve tornán.

Rendkívül sokat fejlődött a 3×3-as szakág, de ezzel az ütemmel a játékosok teljesítményének statisztikai elemzése nem tartotta a lépést. Az új rendszer – egy remélhetőleg jobban arányosított Világranglistával – sokkal valósabb képet fog majd a szakvezetőknek, a szurkolóknak és a média munkatársainak adni az erőviszonyokról.

Kezdésnek a FIBA munkatársai a 3×3 Women’s Series játékosairól készítették el az új statisztikai összegzést. Azokat vették figyelembe, akik legalább hat mérkőzésen pályára léptek a sorozatban. Michelle Plouffe a kanadai válogatott klasszisa érte el a legjobb teljesítmény-indexet, ez egészen pontosan 7.4-es lett. A második legmagasabb érték pedig Cyesha Goree neve mellett szerepel, kereken 7-es.

Mozgalmas tavasz jön a felnőtt nemzeti csapatok számára 3×3-ban, gyakorlatilag minden hónapra jut majd egy Világverseny. Az indiai olimpiai selejtező kezdi sort március 18. és 22. között. Ezt követően április 24. és 26. között Budapesten kerül sor a második olimpiai selejtező-tornára. Ha ezen a magyar csapat nem érintett, akkor azt jelenti, hogy Indiában kvótát szerzett. Minap lett hivatalos, hogy május 20. és 22. között Tel-Avivban játszik majd Eb-selejtezőt válogatottunk.

A szurkolók most arról szavazhatnak a FIBA honlapján, hogy kikből állítanák össze a szakág All-Star csapatát:

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés