Hirdetés
Magyarország

Cziczás László a DVTK-tól történt távozásáról az M4 Sporton:

:

Hirdetés

Az M4 Sport Cziczás Lászlóval készített egy beszélgetést az Aluinvent DVTK-tól történt távozása kapcsán.

Nagyon bonyolult kérdés ez. Szerettem volna folytatni Diósgyőrben a munkát. Fantasztikusan éreztem maga Miskolcon. Jó volt a csapat, a menedzsment. Minden úgy alakult, amire számítottam. Sajnos a legutolsó pontban elcsúszott a klub és az én álláspontom. Úgy alakult, hogy nem tudtam folytatni azt a munkát, amit megkezdtem. Nem akarom bezárni végleg a kaput. Én úgy számolok, hogy visszatérhetek előbb-utóbb Miskolcra.

fogalmazott a szakember, akit kérdeztek a távozása okairól, annak gazdasági és szakmai szempontjairól.

A klubok legtöbbjénél megszorítások vannak, amit el kell fogadni. Én is elfogadtam valamilyen szinten. Úgy néz ki, hogy Miskolcon nem lesz olyan ütős csapat, mint ami esetleg az elmúlt évben volt. Egyáltalán nem ez az oka annak, hogy eljöttem onnan. Sőt nagyon nagy kihívásnak éltem volna meg, hogy egy gyengébb csapattal dolgozzak. Ez nem lett volna idegen tőlem, mert eddig is ilyen játékerőt képviselő csapatoknál voltam edző. Más okai vannak. Erről nem szívesen beszélek. Két évet töltöttem ott, semmi rosszat nem akarok a volt klubomnak. Ők most nem tudták azt a szerződést nekem ajánlani, ami miatt én elhagyhattam volna a családomat.

Cziczás László hangsúlyozta a beszélgetés során, hogy nagyon gyorsan zajlottak az események, így még a jövőről nem tud konkrétumokat mondani.

Igen, gyors lefolyású volt. Mintha leöntöttek volna forró szurokkal. Én úgy gondolom, hogy békében váltunk el a klubtól és ennek a siker sztorinak lesz még folytatása. Meglátjuk, hogy mit fog hozni a jövő. Nem terveztem mást, mint maradok a DVTK edzője. Ez annyira új, hogy nem volt időm morfondírozni a folytatásról. Itthon vagyok a családommal a nap 24 órájában. Várom a lehetőségeket.

tette hozzá a szakember, aki kérdésre válaszolva elárulta: meglepő megkeresés volt már “nem is biztos, hogy női vonalról.” Ugyanakkor a női szakágról elismerősen nyilatkozott.

Nagyon megszerettem. Fantasztikus a nőkkel dolgozni. Nyilván megvannak ennek a nehézségei, de az az alázat és munkamorál, amivel dolgoznak, az fantasztikus. 

A jövővel kapcsolatban Cziczás László elmondta, hogy a család az első.

A legfontosabb, hogy nem szeretnék nagyon távol kerülni a családomtól. Az elsőszámú szempont, mondhatom ezt. Nyilván áttérni férfi vonalra egy óriási változás lenne. Amikor belekerültem a nőibe, akkor nagyon nehéz volt megszokni. Onnantól, hogy áthangolódtam rá, megtapasztaltam, hogy két különálló sportág. Bátorság lenne a részemről, ha átugranék a fiúkhoz.

jelentette a szakember, akinek a női élvonalat tekintve földrajzilag a korábbi állomáshelye Cegléd lenne a legközelebb. “Ceglédről nem kerestek. Nyilván ezen akkor fogok elgondolkozni, hogy ha ez megtörténik.” – tette hozzá.

Cziczás László a válogatott a másodedzője is, ahol tervezi folytatni a munkát.

Székely Norbert vezetőedző – én úgy gondolom – számít továbbra is a munkámra. Attól függetlenül, hogy most én a diósgyőri csapatnak vagyok a vezetőedzője vagy a Szilváshús Kft.-nél dolgozok valamilyen beosztásban.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés