Hirdetés
Archivum

Cziczás László értékelése az Aluinvent DVTK eddigi szereplésérõl:

:

Hirdetés

A M4 Sport kosárlabda-magazinjában hétfõn Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetõedzõje értékelte csapata eddigi szereplését.

A DVTK vasárnap este fontos rangadót nyert a Gyõr otthonában. „Tisztában voltunk azzal, hogy problémáik vannak, több sebbõl vérzik a csapatuk, bajnoki mérkõzéseket veszítettek. Úgy utaztunk oda, hogy mindenáron szeretnénk gyõzedelmeskedni. Szerencsére ez sikerült és azért is van nagyon nagy értéke ennek, mert úgy gondolom sokkal jobb csapat annál a Gyõr, mint amit most mutat.” – kezdte visszatekintését a szakvezetõ.

A DVTK az utóbbi hetekben remek formába került. Arról is kérdezték Cziczás Lászlót, hogy véleménye szerint milyen erények jellemzik most a tanítványait. „Ha csak a gyõri mérkõzésre utalunk vissza, akkor nagyon szépen kontrolláltuk végig a mérkõzést. A harmadik negyedben teljesen másik arcát mutatta a hazai csapat. Kemény védekezéssel ránk mászott és a vezetést is átvette egy pillanatra. Ilyen szituációban ellenfélként sok csapat megtört volna. Mi szerencsére nem tettük ezt, tudtunk újítani és teljesen megérdemelt gyõzelmet arattunk.” – fogalmazott a szakember, aki a múlt heti nagy visszhangot kapó franciaországi sikerre is kitért:

„Nantes-ben teljesen más volt a helyzet. Oda úgy utaztunk ki, hogy minden mindegy alapon megpróbálunk egy jó mérkõzést játszani. Franciaországban még soha nem sikerült nyernie a DVTK-nak. Pazar támadójátékkal rukkoltunk ki és fantasztikus gyõzelmet arattunk. Utóbb kiderült, hogy a Velence botlott Brnóban, így nagyon értékes gyõzelem lett ez. Van esélyünk a csoportból való továbbjutásra is.” – mondta Cziczás László, aki azt a szerkesztõi észrevételt is megerõsítette, hogy az utóbbi idõszak sikereiben meghatározó szerepet játszanak a triplák.

„Sokat szoktunk dobni edzéseken. Lányokról van szó, egyszer így sül el a dolog, egyszer úgy. A bajnokság elején nagyon komoly problémáik voltak ezekkel a távoli dobásokkal. Szerencsére az elmúlt pár mérkõzésen, amik különösen fontosak voltak számunkra, kiszakadt a zsák. Nagy szerepet játszottak abban, hogy nyerni tudtunk.”

A DVTK statisztikáit figyelve szembetûnõ Chanel Mokango remek teljesítménye. A beszélgetés során a centert edzõje is hosszasan méltatta. „Jó ember, ez volt a legfontosabb dolog a leigazolásában. Az elsõ évben sok munkát bele kellett tenni, hogy megértse azt a játékot, amit szeretnék tõle látni. Lépésrõl lépésre haladtunk elõre. A tavalyi bajnokság második felére az egyik meghatározó játékos lett Magyarországon a centerek között. Most is igazolja, hogy jó döntés volt, hogy folytattuk a munkát. Azt gondolom, hogy az egyik, ha nem a legjobb center jelenleg Magyarországon.” – összegzett Cziczás László, majd hozzátette: a novemberi eredményekbõl messzemenõ következtetést nem szabad levonni, ugyanakkor elõremutató erényeket látott tanítványaitól.

„Novemberben nem nagyon szoktunk még álmodozni. Az még semmit nem jelent, hogy most volt pár jó mérkõzésünk. Viszont az mindenféleképpen jó dolog, hogy a csapaton látszik: van benne komoly tartás, kurázsi. Szerencsére úgy tûnik, hogy a bajnokság eleji botlásunkat két értékes idegenbeli sikerrel tudtuk javítani. Bízom benne, hogy ezzel a gyõzelmi szériával sok embert sikerült boldoggá tenni Miskolcon és környékén!”

Hirdetés