Hirdetés
Archivum

Cziczás László lett az Aluinvent DVTK vezetõedzõje:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján jelentette be sajtóközleményben, hogy Cziczás László lett a csapat új vezetõedzõje. Részletek a klub közleményében.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Forrás: Aluinvent DVTK Sajtóközlemény

Az elmúlt négy évben a Cegléddel bravúrt bravúrra halmozó Cziczás László lett az Aluinvent DVTK új vezetõedzõje.

Cziczás László játékos pályafutásának nagy részét Szolnokon töltötte, a Szolnoki Olajnál tizenkilenc évet játszott, ebbõl tizenkettõt A-csoportos játékosként. 2007-ben csapatkapitányként bajnoki címet és kupagyõzelmet ünnepelhetett.

Sportolói karrierje lezárását követõen 2014-ben a Ceglédi EKK nõi csapatának vezetõedzõje lett, ahol a sokáig kis csapatnak titulált gárdából országosan ismert és elismert csapatot faragott. A 2016/2017-es idény végén a bajnokságban a harmadik, a Magyar Kupában pedig a második helyen zártak.

2017-tõl a magyar leány U20-as válogatott szövetségi kapitányi és a felnõtt válogatott másodedzõi pozícióját is betölti. Jelenleg a nõi U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságra készül, amelyet júliusban rendeznek Sopronban.

“Harcos DVTK-t szeretnénk”

– Egy harcos, minden labdáért megküzdõ, az utolsó pillanatig harcolni tudó DVTK-t szeretnénk a pályán látni – mondta el Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. – A vezetõedzõ kiválasztásánál és a játékoskeret kialakításánál is ez az elsõdleges szempont. Cziczás László az elmúlt négy évben bizonyított Cegléden, minden egyes szezonban kihozta a maximumot, sõt sokszor még annál többet is a csapatából. Bízom benne, hogy az újjáalakuló csapat is hasonló, harcos erényeket csillogtatva tud sikereket elérni.

“Szeretnénk újra megtölteni a csarnokot”

Cziczás László négy rendkívül sikeres évet töltött a ceglédi kispadon, aminek csúcspontjaként MK-ezüstöt, és bajnoki bronzot nyert. Amikor eljött a váltás ideje, miért az Aluinvent DVTK-t választotta? – kérdeztük elsõként.

– Amikor néhány éve elkezdtem nõi vonalon tevékenykedni, már akkor vonzott a DVTK. Bíztam benne, hogy egyszer a DVTK edzõje leszek, mert Miskolcon láttam azt az atmoszférát és azt a kosárlabda lázat, ami játékosként Szolnokon körülvett. Bevallom, hogy nem most beszélgettünk elõször a vezetéssel, de most jött el az idõ, hogy kipróbáljam magam Diósgyõrben.

Minden edzõnek megvannak a saját elképzelései a kosárlabdáról. Cziczás László vajon milyen Diósgyõrt képzel el a pályán?

– Nagyon sok újítás lesz a csapaton belül – vetítette elõre az új vezetõedzõ. – Folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, és közel vagyunk ahhoz, hogy megállapodjunk velük. Rövidesen ki fog derülni, hogy hogyan néz ki a jövõ évi keretünk. Olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik emberileg méltók a DVTK képviseletére, és képesek arra, hogy megértsék azt a játékstílust, amit én képviselek. Szeretnénk újra megtölteni a csarnokot, ezért az utolsó leheletükig küzdõ kosárlabdázókat fog látni a közönség. Lehet, hogy nem az egyik pillanatról a másikra fogunk nagyon jól játszani, vagy sok pontot dobni, de az biztos, hogy olyan csaptunk lesz, amit újból magáénak érez a szurkolótábor.

A tavalyi keretbõl Zele Dorina, Szabó Fanni és Kiss Angelika a következõ bajnokságban is piros-fehérben játszik, míg Raksányi Krisztina és Nagy Dóra biztosan távozik. A több játéklehetõség reményében Bach Boglárka, Vukov Szonja és Laura Aldazabal is máshol folytatja pályafutását. A légiósok sem maradnak a csapatnál, a helyükre várhatóan négy új külföldi játékos érkezik a felkészülés kezdetéig.

– Augusztus 13-án lesz az elsõ edzésünk, és azon dolgozunk, hogy az új légiósok is minél elõbb megérkezzenek. A keret 80 százaléka itt lesz már az elsõ napon – vázolta Cziczás László.

Névjegy

Név: Cziczás László
Születési idõ: 1979. február 14.
Születési hely: Szolnok

Edzõi pályafutás
2017-tõl Aluinvent DVTK (vezetõedzõ)
2017-tõl magyar nõi válogatott (másodedzõ)
2017-tõl magyar leány U20-as válogatott (szövetségi kapitány)
2017/2018 Ceglédi EKK (vezetõedzõ)
2016/2017 Ceglédi EKK (vezetõedzõ)
2015/2016 Ceglédi EKK (vezetõedzõ)
2014/2015 Ceglédi EKK (vezetõedzõ)

Játékos pályafutás

2009/2010 Debreceni EAC
2008/2009 Szolnoki Olaj KK
2007/2008 Szolnoki Olaj KK
2006/2007 Szolnoki Olaj KK
2005/2006 Szolnoki Olaj KK
2004/2005 Szolnoki Olaj KK
2003/2004 Szolnoki Olaj KK
2002/2003 Szolnoki Olaj KK
2001/2002 Szolnoki Olaj KK
2000/2001 Tiszaújvárosi Phoenix KK (kölcsönben)
1993-2000 Szolnoki Olaj KK

Hirdetés