Hirdetés
Archivum

Czirják Szilvia visszatekintése a szlovéniai FIBA táborra:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, rangos magyar elismeréseket hozott a FIBA hagyományos szlovéniai nõi kosaras tábora. A legjobb edzõk közé Czirják Szilviát is beválasztották, aki a Soproni Darazsak Akadémia hivatalos honlapján tekintett vissza az eseményre.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Forrás: Soproni Darazsak Akadémia hivatalos honlap

Idén 13. alkalommal rendezték meg a szlovéniai Postojnán a FIBA European Women’s Basketball Summit rendezvényt. Idén rekord született, miután 39 (!) nemzet nem kevesebb, mint 137 résztvevõt delegált. A küldöttségek 4 fõbõl álltak: 1 edzõ, 1 játékvezetõ és 2 játékos. Magyarországot Milkovics Réka (Széchenyi KA), Gelei Karola (Csata DSE), Rózsavölgyi Alexandra játékvezetõ és Akadémiánk edzõje, Czirják Szilvia képviselte. Utóbbit kérdeztük a rendkívül hasznos eseményrõl.

“A program minden téren rendkívül “feszített” volt. Az edzõkre és a játékosokra délelõtt 3 órás edzés várt, mely során termenként 4 palánknál tartottuk az egyéni képzõ edzéseket. A munkánkat ún. FIBA Instruktor edzõk segítették, javították. Ebéd után coach clinic, players workshop szerepelt a programban, majd beszélgetés következett egykori kiváló játékosokkal. Idén Maria Stepanova és Anna Barthold volt a meghívott.

A napot 16.30 és 19 óra között mérkõzések zárták. Klubunk is képviselte magát, hiszen a játékosokat neves euroligás csapatokba osztották, és az egyik a miénk volt: Sopron Basket.

A záróceremónián minden nemzet képviselõje kapott emléklapot, illetve kihirdették a különdíjakat is. A magyar delegációból Milkovics Réka “All Star 5” tag lett, míg jómagam bekerültem a legjobb 4 edzõ közé, ún. “All Star Coach” díjat kaptam.

Nagyon szeretném megköszönni a lehetõséget Mészáros Lajosnak és Székely Norbertnek, hogy képviselhettem hazánkat e rangos eseményen! Továbbá a klubomnak, hogy pályafutásomat folyamatosan támogatja!”

Hirdetés