Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Czukor Dalma a felnőtt válogatottnál is bizonyíthat:

:

Hirdetés

Ahogy arról lapunkban is hírt adtunk, múlt hétfő óta munkában a felnőtt válogatott. A csapatba meghívást kapott a Sopron Basket együttesében idén minden téren előrébb lépő Czukor Dalma.

A soproniak saját nevelésű tehetsége, aki a 2019-es U20-as Európa-bajnokság legeredményesebbje volt, idén a bajnokság alapszakaszában 17.9 perc alatt 6 pontot, 2.9 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban pedig 19.8 perc alatt 8.1 pontot, 3.4 lepattanót és 1.1 gólpasszt.

Az Euroligában Czukor Dalma nyolc találkozón lépett pályára és közel 12 percet átlagolt. A Basket Landes elleni csoportmérkőzésen a bourges-i buborékban 25 perc alatt közel járt a dupla-duplához 8 ponttal és 9 lepattanóval, de a Fenerbahce elleni bronzmérkőzésen is 22 perc játékidő alatt gyűjthetett értékes tapasztalatokat. “A Final Four a következő cél, ahogy idén is. Ezt nagyon nehéz lesz elérni, de szerintem sikerülni fog.” – mondta az M4 Sport kosárlabda magazinjában a klubszinten megfogalmazott céljairól a soproni tehetség, aki kiváló teljesítményével a felnőtt válogatott stábjának figyelmét is felkeltette.

Nagyon örülök, hogy Székely Norbert behívott ebbe az edzőtáborba. Igaz, csak háromhetes, de nagyon jó, hogy tudunk együtt készülni, megismerni egymást. Nem érzek nyomást, annyira jó a társaság. Úgy érzem, hogy kemény védekezés meghozza a gyümölcsét. A védekezésből jön a támadás és szerintem ha ezen fogunk fejleszteni, akkor minden rendben lesz.

nyilatkozta az M4 Sport kosárlabda magazinjának Czukor Dalma, aki a tervek szerint május végén a görögök elleni athéni felkészülési mérkőzéseken be is mutatkozhat a nemzeti csapatban.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés