Hirdetés
Európa

Czukor Dalma és Juhász Dorka is bemutatkozott az olasz élvonalban:

:

Fotó: Oxygen Basket Roma

Hirdetés

Szombaton és vasárnap rendezték az olasz bajnokság 2. fordulóját.

A nyitó hétvégén Czukor Dalma csapata az Oxygen Basket Roma volt a szünnapos. Végre a fővárosi gárda is bemutatkozhatott tétmérkőzésen. Végig kiélezett csatában 66-64-re maradtak alul a Magnollia Campobasso otthonában.

A játék képét jól szemlélteti, hogy 7 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. A negyedik negyedben 61-54-re megugrott a Campobasso, de innen is szorossá tette a végjátékot a római együttes. Czukor Dalma közel 31 percet töltött a pályán és 15 pont, 3 lepattanó, illetve 2 gólpassz került a statisztikai lapjára.

Fotó: Umana Reyer Venezia

A címvédő Famila Schio színeiben Juhász Dorka is lejátszotta első mérkőzését az olasz élvonalban. A hétvége rangadóján a Schio 78-68-as vereséget szenvedett a Reyer Venezia otthonában. Hiába vezetett 11 ponttal is a félidőben a Schio, a 27-10-es harmadik negyedben fordított a velencei alakulat és onnantól kézben tartották az irányítást. Juhász Dorka 20 perc alatt 11 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

A kedden Győrbe látogató Virtus Bologna eközben 77-53-ra győzte le az RMB Brixia Basket csapatát. Iliana Rupert 16 pont, 15 lepattanós dupla-duplával emelkedett ki a mezőnyből.

EREDMÉNYEK

Virtus Segafredo Bologna – RMB Brixia Basket 77-53
Allianz Geas Sesto San Giovanni – Dinamo Banco di Sardegna Sassari 56-47
Repower Sanga Milano – O.ME.P.S. Battipaglia 70-66
E-Work Faenza – Alama San Martino di Lupari 75-87
Umana Reyer Venezia – Famila Wuber Schio 78-68
La Molisana Magnolia Campobasso – Oxygen Roma Basket 66-64

TABELLA

 

Hirdetés