Hirdetés
Európa

Czukor Dalma, Gereben Livi, Határ Bernadett és Juhász Dorka is bajnoki mérkőzést játszik:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Kiss Virág Euroliga bronzcsatája után az olasz, a spanyol és a román élvonalban is követhetünk magyar érdekeltségű találkozókat vasárnap.

Olaszországban az alapszakasz 25. fordulójára kerül sor. A Famila Schio, Juhász Dorkával a soraiban a Battipagliát fogadja. A Schio a Reyer Veneziával közvetlen versenyfutásban van az első helyért. A sereghajtó Battipaglia elleni találkozó kötelező feladatnak tűnik. A két csapat decemberi bajnokiját 98-50-re nyerte a Schio. Juhász Dorkáéknak ebben a naptéri évben Olaszországban mindössze egy vereségükvan, a Battipagliának pedig mindössze két győzelme.

Czukor Dalma csapata, az Oxygen Roma Basket az RMB Brixia Basket gárdáját látja vendégül. A forduló egyik fontos rangadója ez. A rómaiak 9 győzelemmel és 12 vereséggel a tabella 7. helyén állnak. A Brixia Basket 7 győzelemmel és 15 vereséggel 9. helyezett. Ha Czukor Dalmáék tudnának nyerni, akkor óriási lépést tennének a play-off felé vezető úton. Nincsenek rossz formában Dalmáék, hiszen az utolsó három találkozójukat megnyerték. A decemberi bajnokit hazai pályán 74-62-re hozta a Brixia Basket, de ebből nem szabad messzemenő következetést levonni így április 14-én.

Spanyolországban a Perfumerias Avenida Salamanca a Movistar Estudiantes vendége lesz. Ez az alapszakasz utolsó előtti fordulója, ha nyer a Salamanca, akkor biztosan első. Ennél nagyobb tét nem kell. A rosszul sikerült kupa óta rendezett három bajnokijukat megnyerték Határ Bernadették. Az Estudiantes teljesítménye hullámzóbb, de még van esélyük az 5. helyre. Novemberben nagyon simán nyert a Salamanca, de azóta mindkét gárda kerete változott. Érdekes mérkőzésnek ígérkezik.

Romániában pedig elrajtol a Sepsi-SIC és a Targoviste bronzcsatája. Kedden hazai pályán az elődöntő párharc sorsdöntő harmadik felvonásán Gereben Liviék hazai pályán alulmaradtak az Araddal szemben. A bronzcsata legalább annyira szól a fejekről, mint a fizikumról vagy éppen a taktikai felkészültségről. Ha a Sepsi felül tud kerekedni a keddi csalódottságán, akkor egyértelmű esélyes. Az alapszakaszban hazai pályán 90-50-re, idegenben 70-61-re múlták felül a Targovistét.

MENETREND

TECHFIND SERIE A1

Április 14., vasárnap

18:00 Famila Wuber Schio – O.ME.P.S. Battipaglia – ÉLŐ STATISZTIKA
18:00 Oxygen Roma Basket – RMB Brixia Basket – ÉLŐ STATISZTIKA

LIGA FEMENINA ENDESA

Április 14., vasárnap

18:00 Movistar Estudiantes – Perfumerias Avenida Salamanca – ÉLŐ STATISZTIKAÉLŐ VIDEÓ

LIGA NATIONALA DE BASCHET FEMININ GETICA 95

Április 14., vasárnap

18:00 ACS Sepsi SIC – CS Municipal Targoviste – ÉLŐ STATISZTIKAÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés