Hirdetés
Magyarország

Czukorné Hollós Anna a soproni aktualitásokról:

:

Hirdetés

A Magyar Rádió Sportvilág cím műsora Czukorné Hollós Annát, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatóját kérdezte az elmúlt időszak történéseiről. A Sopron – Szekszárd rangadó elhalasztásáról, a járványügyi intézkedésekről, az akadémián nevelkedő tehetségek beépítéséről és az Euroligáról.

“Végre TV-re kerültünk volna és nagy rangadót láthatott volna a közönség is. Ez elmaradt. A járványügyi szabályok miatt nem volt más választásunk. Végül a szekszárdi klubvezetőkkel közös megegyezéssel a mérkőzés halasztását kértük a szövetségtől.” – mondta a Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd találkozó elhalasztásáról Czukorné Hollós Anna, aki arról is beszélt, hogy mi vezetett ezen döntésig.

“A szerdai mérkőzést lejátszottuk a Győr ellen, után péntek délután, illetve szombaton írásban is jelezte felénk a Győr, hogy a felnőtt csapatba bekerült utánpótlás játékosuk Covid-pozitív lett és ezt követően csütörtökön elküldték az egész csapatot PCR-tesztre. Ennek az eredménye derült ki pénteken kora délután és ez indította el az egész lavinát. Az MKOSZ szabályai közül így van aminek meg tudunk felelni, van aminek nem.” – fogalmazott Czukorné Hollós Anna, aki azt is kiemelte, hogy Briann January megérkezését követően szombaton állhattak volna fel először szinte teljes összeállításban.

A Soproni Darazsak Sportakadémián Államilag Elismert Sportakadémia keretei között zajlik a munka. A felnőtt csapatból öten is kapcsolódnak a műhelyhez.

Jelen pillanatban is van három sportakadémista játékosunk, aki a felnőtt csapat 12-es keretében szerepel. Ők Varga Alíz, Varga Sára és Pfeiffer Virág, illetve van két olyan soproni darazsas akadémista, Varga Kamilla és Czukor Dalma, akik éppen az előző évben “öregedtek ki” az akadémiai korosztályból. Öt olyan játékosunk van, akiket az akadémia adott az elmúlt két évben. Nehéz az átmenet az akadémiai korosztályból a felnőtt csapatba, de nem megoldhatatlan.

– mondta a felnőttekhez való átvezetésről Czukorné Hollós Anna, akit az Euroligáról is kérdeztek:

“Úgynevezett buborékban – ami nem teljesen hasonló, mint a WNBA-ben – képzeli el a FIBA az Euroliga lebonyolítását ebben az évben. Az egyik december elején lenne, a másik januárban. A két nyolcas csoportból lett négy darab négyes és mindkét buborékban három-három mérkőzést játszunk. Ezek eredményei alapján lesz egy play-off és egy Final Four a tavasszal, ha ezt a járvány megengedi.”

Sopron pályázik az egyik buborékos torna megrendezésére. “Megkaptuk a pályázati anyagot mi is, mint a többi érintett klub. Magunk mögött tudhatjuk a kosárlabda szövetség támogatását. Kértük a város támogatását is. Jövő hét kedd a határidő, amíg be kell adni. Mi a pályázatunkat elkészítettük és hétfőn ezt be fogjuk nyújtani. Meglátjuk, hogy sikerül-e elnyerni.” – fogalmazott Czukorné Hollós Anna, mielőtt az esélyekről kérdezték volna:

Nehéz megmondani, válság-menedzselünk a szezon kezdete óta és szerintem ez így is fog maradni. Azok a csapatok fognak jól teljesíteni, akik nagyon rugalmasan, gyorsan tudnak alkalmazkodni. Az adott helyzet adta lehetőségeket maximálisan kihasználják. Hogy mi ilyenek leszünk-e? Dolgozunk rajta és reméljük, hogy ilyenek. Próbáljuk egyfajta elkülönített burokban tartani a felnőtt csapatunkat, ami nem egyszerű. Szoros kapcsolatban élünk, együtt dolgozik az akadémia a felnőttekkel. Belső járványügyi szabályozást készítettünk az arénában. A játékosok külön közéleti, szociális életet nem élnek, a mindennapokban csak annyira mennek ki a csarnokból és az otthonaikból, amennyire minimálisan szükséges nekik. Csak a sportra, az edzésre, az egészségükre koncentrálnak.

Fotó: Wölfinger Béla / Sopron Basket

Hirdetés