Hirdetés
Magyarország

Dana Evans bemutatkozó interjúja Szekszárdon:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, az Atomerőmű KSC Szekszárd a Chicago Sky együttesével WNBA bajnoki címet szerző irányítót Dana Evans-t szerződtette a távozó Leslie Vorpahl helyére. A játékost a klub honlapja kérdezte.

Gratulálunk a bajnoki címhez! Milyen érzés első profi évedben azonnal bajnoki címet nyerni? 

Áldottnak érzem magam, fantasztikus! Ez az, amiről sokat álmodoztam, és különleges, hogy pont a Chicagóval sikerült, hiszen gyakorlatilag ez a szülővárosom. Nagyon boldog vagyok és hálás.

Mennyire érzed magadénak a sikert, hiszen nem játszottál túl sokat, ugyanakkor nyilván a szezon elején azért váltottál klubot, hogy többet lehess a parketten. 

Dallasból Chicagóba azért volt szerencsém átkerülni, mert egy igazi klasszistól, Courtney Vandersloottól tanulhattam, aki a liga egyik legpompásabb irányítója. Minden nap volt lehetőségem valamit eltanulni tőle, mit és hogyan csinál, és meg is kérdezhettem, amire kíváncsi voltam. Sokkal jobb játékos lettem ezáltal.

Fotó: WNBA

Hogyan kerültél Szekszárdra? 

Ez érdekes, mert eredetileg Izraelbe mentem volna. Aztán ahogy az ügynököm egyre jobban megismert, úgy érezte, máshová kell mennem, mert ő is felfedezte, imádom a kihívásokat, azt, hogy szeretek jobb játékosok ellen játszani, szeretem, ha feszegethetem a határaimat. Ekkor került a képbe a Szekszárd.

Mit tudsz a csapatról? 

Láttam a meccsüket a Moszkva ellen, amelyen jól játszottak. Tudom, hogy első szezonjuk ez az Euroligában, s abban is biztos vagyok, hogy hamarosan jobban fogunk teljesíteni.

Fotó: WNBA

Hirdetés