Hirdetés
Archivum

Danielle Robinson a Gyõr új igazolása:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Danielle Robinson személyében egy amerikai légióssal erõsítette meg a keretét. Az elsõsorban 1-es poszton bevethetõ rutinos játékos legnagyobb európai sikereként 2015-ben Euroligát nyert az USK Prahával. Részletek a klub közleményében.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Forrás: CMB Cargo UNI Gyõr Sajtóközlemény

Nagy-Bujdosó Nóra után újabb játékossal erõsített csapatunk: leigazoltuk az amerikai Danielle Robinsont. Az egyes poszton bevethetõ játékos 2015-ben Euroligát nyert a cseh USK Prahával, a Jekatyerinburg elleni fináléban 24 pontig jutott a kosaras, ebbõl 18-at a második félidõben szerzett.

Fûzy András, klubunk társadalmi elnöke az újabb igazolással kapcsolatban elmondta: az elmúlt hónapok teljesítménye és eredménye megmutatta, hogy szüksége van a csapatnak egy olyan játékosra, aki összefogja a társaságot, s fazont ad a játéknak.

„Könnyítette a helyzetünket, hogy volt még a keretben egy Európán kívüli helyünk. Már decemberben elkezdtük nézni a játékospiacot, több jelöltünk is volt, végül Robinsonra esett a választásunk, hiszen rutinos kosaras, eddigi pályafutása során komoly sikereket ért el, elég csak a három évvel ezelõtti Euroliga-sikerre gondolni, de emellett Universiadét nyert az amerikai válogatottal, háromszor is bekerült a WNBA All Star-csapatába, az amerikai nõi profibajnokságban az egyik évben õ adta a legtöbb asszisztot. A legutóbbi szezonban a Phoenix Mercury csapatának elsõszámú irányítója volt, olyan társakat szolgált ki, mint a világ egyik legjobbja, Diana Taurasi vagy a jelenleg Sopronban játszó, már magyar állampolgársággal rendelkezõ Turner Yvonne. Robinson egyébként ismerõs lehet szurkolóink számára, hiszen két török csapattal, a Tarsusszal és a Mersinnel már játszott ellenünk. Natalia Hejková a prágaiaknál volt az edzõje, s rendkívül jó véleménnyel volt róla” – fogalmazott Fûzy András, aki azt gondolja, a két új játékossal továbbra is harcban lehetünk az aranyéremért a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt.

„Nem egyszerû a dolgunk így sem, mert a nemzetközi porondon is extrán teljesítõ Sopron és Szekszárd mellett a többi csapat is komoly játékerõt képvisel, s be kellett látni, a csapat erõsítésre szorult. Ezt a játékosoknak is elmondtam a vasárnapi, PINKK ellenei mérkõzés után. A szezonban eddig tizennyolc mérkõzést játszottunk, abból tizenegyet nyertünk meg, de ha csak az Európa-kupát és a tavaly a bajnokságban az elsõ hatban végzett csapatok elleni mérkõzéseket nézzük, akkor a mérlegünk rosszabb, mint ötven százalék, tizenháromból mindössze hat siker. Most a két új játékossal azt is lehet mondani, hogy tizenkilencre lapot húztunk, de bízom benne, õk hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy a lehetõ legjobb eredménnyel zárjuk majd a szezont” – fogalmazott a klubvezetõ, hozzátéve, hogy az egyetemi csarnokból való költözés megint komoly hátrányt jelent a riválisokkal szemben.

„Nyilván nem jó, ha nem a megszokott környezetben játszunk, viszont az egyetemi csarnok talajára már nagyon ráfér a felújítás, így ez a mi érdekünk is. Az biztos, hogy egy meccset Gyõrszentivánon kell lejátszanunk, a többit várhatóan az Olimpiai Sportparkban. Összességében ez nem lehet kifogás semmire, a cél így is a már említett: lehetõleg mindkét sorozatban bejutni a döntõbe” – mondta végezetül Fûzy András.

Forrás: CMB Cargo UNI Gyõr Sajtóközlemény

Hirdetés