Hirdetés
Utánpótlás

Debrecen minden feltételnek megfelelt:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hazánk a következő három évben korosztályos világbajnokságokat rendezhet. A sort 2021-ben az U19-es leány kosárlabda világbajnokság nyitja, melynek hivatalos időpontját a FIBA Végrehajtó Bizottsága pénteken erősítette meg. A seregszemlét 2021. augusztus 7. és 15. között rendezik. A helyszín pedig Debrecen lesz, ahogy a 2022-es U17-es leány világbajnokságnak és a 2023-as fiú U19-es világbajnokságnak is.

A helyszínválasztásról az utanpotlassport.hu portál Bodnár Pétert, az MKOSZ főtitkárát kérdezte.

A jelentkező országoknak egy rendkívül részletes adatlapot kellett kitöltenie. Sajnos Magyarországon kevés városnak vannak olyan infrastrukturális adottságai, amelyek megfelelők egy világbajnokság lebonyolításához: közeli nemzetközi repülőtér, egy legalább négyezres és egy kétezres befogadóképességű sportcsarnok, nagy kapacitású, jó színvonalú hotelek, mindezek kis területen, egymáshoz közel elhelyezkedve. Így esett a választás mindhárom esetben Debrecenre, ahol a FIBA helyszínbejárása során tapasztaltak elnyerték a világszövetség vezetőinek a tetszését.

– nyilatkozta a lapnak Bodnár Péter.

A FIBA főtitkára Andreas Zagklis lett és a vezetésével új szemléletbe került a világszövetségnél a különböző eseményekhez kötődő alapelvek. Bodnár Péter erről is beszélt az utanpotlassport.hu portálnak.

Tudtuk, hogy a FIBA bizottsági tagsággal sokkal nagyobb lehetőség nyílik a magyar kosárlabdázás előtt, mint az utóbbi években. Világbajnokságot hazánk korábban még nem rendezett, igazából komoly partnerként sem tekintettek ránk, hiszen a világszövetség főként a felnőtt-világbajnokságokkal és az olimpiával foglalkozott, ez az elmúlt évtizedekben pedig nem nagyon érintett minket. Amióta a 3×3-as kosárlabdában megmutathatjuk magunkat és jó eredményeket érünk el, azóta ez megváltozott.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés