Hirdetés
3x3

Debrecenben dolgozik a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A DIGI Sport készített egy riportot a Debrecenben készülő 3×3-as válogatottról.

A 2020-as évad igencsak felforgatott a nemzetközi naptárban. Egy azonban biztos, a közelmúltban vált hivatalossá, hogy az első olimpiai selejtezőt az eredeti indiai helyszín helyett 2021. május 26. és 30. között rendezik Grazban.

“Számunkra ez kedvező helyszínváltoztatás, hogy Grazban lesz megrendezve a selejtező. Viszonylag közel van hozzánk, szurkolók is el tudnak kísérni. Mégis európai légkör lesz. Úgy gondolom ez nagyobb előny számunkra.” – fogalmazott a riportban Theodoreán Alexandra.

Bő kerettel dolgozik a válogatott, a DIGI Sport riportjában erre külön is kitértek. “Ez édes teher, ha több játékosból lehet választani. Egyre nehezebb is, mert van egy olyan mag, aki az elejétől kezdve dolgozik. Ha az ember félretesz mindent, akkor azt mondaná, hogy menjenek ők, de ez nem így működik.” – tette hozzá Károlyi Andrea, szövetségi kapitány.

Medgyessy Dóra pedig a szakág erősödéséről beszélt. “A 3×3 évről évre erősödik. Mindenki az országa legjobbjait próbálja összeválogatni. Én bízom benne, hogy sikerül kijutnunk, két esélyünk is van rá. Továbbra is azt vallom, hogy nehezebb lesz a kijutás, mint a részvétel.” – összegzett az Aluivent DVTK irányítója.

Az olimpiai álom óriási motivációt jelent a játékosoknak. “Amikor kiderült, hogy van esély arra, hogy a 3×3-as szakág is felkerüljön az olimpiai listára, egy olyan csillag kezdett el ragyogni az égen számomra, ami eddig azt mondom, hogy talán nem is volt ott. Nagy álmom válna valóra. Sok edzésen, még a klubomnál is ott van a fejemben, hogy minden egyes lépést ennek eléréséért teszek.” – jelentette ki  Theodoreán Alexandra.

A teljes összeállítás megtekinthető IDE KATTINTVA.

Hirdetés