Hirdetés
3x3

Debrecenben küzdhet tovább az olimpiáért a 3×3-as válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk a hétvégén, a magyar válogatott hatalmasat küzdött, de végül nem tudta kivívni a hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn a párizsi részvétel jogát. Azerbajdzsán szerzett olimpiai kvótát.

A 3×3-as kosárlabdában a nőknél négy nemzet rendelkezik olimpiai kvótával. Az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok, a házigazda Franciaország és Kína, illetve vasárnap óta már Azerbajdzsán is.

A párizsi tornát nyolc csapat részvételével rendezik. A kiadó négy hely két olimpiai selejtezőn talál gazdára.

Május 3. és 5. között Japán, egészen pontosan Utsunomiya ad otthont egy nyolccsapatos tornának, melyen a házigazda japánok mellett Németország, Kanada, Hollandia, Ausztria, Ausztrália, Kenya és Brazília válogatottja szerepel. Innen Hongkonghoz hasonlóan a tornát megnyerő válogatott ünnepelhet olimpiai kvótát.

A maradék három hely a 16 csapatos debreceni selejtezőn fog elkelni. A május 16. és 19. között megrendezésre kerülő seregszemle első három helyezettje gazdagodik párizsi repülőjeggyel.

A debreceni csoportok beosztása jelenleg az alábbiak szerint néz ki, de ha Japánban olyan válogatott szerez kvótát május elején, aki Debrecenben is érintett, akkor a helyére a világranglista alapján másik nemzet kerül majd.

A-csoport: Németország, Lengyelország, Ukrajna, Tunézia
B-csoport: Kanada, Litvánia, Csehország, Chile
C-csoport: Spanyolország, Japán, Egyiptom, Mongólia
D-csoport: Magyarország, Hollandia, Olaszország, Izrael

A tervezett program szerint a magyar lányok május 16-án mérkőznek Izraellel és Hollandiával, majd 18-án Olaszországgal. A csoportok első két helyezettje jut május 19-én esedékes keresztjátékba.

Hirdetés