Hirdetés
3x3

Debrecenben úgy számolnak, hogy megrendezhetőek lesznek a 3×3-as versenyek:

:

Hirdetés

Augusztus végén immár hagyományosan 3×3-as hétnek adna otthont Debrecen. 2020-ban U18-as világbajnokságot és a férfi WorldTour egyik állomását rendezhetnék a Nagytemplom előtti téren. A világjárvány miatt nem egy átlagos nyár az idei, ettől függetlenül Becsky István, a szervezőbizottság elnöke a Debrecen Televíziónak bizakodva nyilatkozott.

Mi úgy készülünk, hogy minden eseményünk megrendezhető a rendezvénysorozaton. Felvettük már a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel és a résztvevő országokkal. Mindenki arról biztosított minket, hogy mindent elkövetnek a beutazás érdekében. Mi is a külügyminisztériummal napi kapcsolatban vagyunk és ők is minden segítséget megadnak az eseménysorozat megrendezéséhez. Minden válogatott minden játékosának tudjuk a beutazást biztosítani. Természetesen akkor, ha nem áll fenn náluk a vírusfertőzés.

– fogalmazott Becsky István.

Az U18-as világbajnokság kapcsán igen népes és a világ számos pontjáról érkező mezőnyt kell kezelni.

Számítunk arra, hogy nem minden ország tudja majd úgymond rendelkezésre bocsátani a csapatát, azaz lesznek olyanok, akik nem vállalják a szereplését. Az előzetes telefonos tájékozódás alapján mindenki azt mondta, hogy itt lesz. Egyedül Kína jelezte, hogy esetleg megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy milyen következményekkel jár, ha nem tud részt venni a versenyen. Ebben nem mi döntünk, hanem a nemzetközi szövetség, amelyik a versenybírói feladatokat ellátja. Megfelelő indok esetén le lehet mondani Kínának vagy akár más országnak is. Ők is mindent megtesznek azonban azért, hogy be tudjanak utazni.

Jelenleg nincsenek korlátozások egy olyan tömegrendezvény lebonyolítására, mint az U18-as 3×3-as világbajnokság. Debrecenben is arra készülnek, hogy a szokott színvonalon le tudják bonyolítani az eseményt.

Nagy bízom abban, hogy a korábbi évekhez hasonló létszámot tudhatunk a lelátókon. Természetesen egyeztetünk mindenkivel, akivel szükséges, hogy minden oldalról ki tudjuk elégíteni az igényeket. A debrecenieké ez a rendezvény, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy milyen állapotok vannak. Fontos, hogy az észszerűség határain belül maradjunk. Ha előírnak bármilyen korlátozást, akkor azt szó nélkül be fogjuk tartani. A szervezőbizottság nevében azonban mondhatom, hogy azon vagyunk: a korábbi évek színvonalát tartsuk vagy felül is múljuk.

– tette hozzá Becsky István, aki hangsúlyozta: elsődleges az egészség.

Debrecenben készülnek a 3×3-as válogatottak. Becsky István hangsúlyozta, hogy minden adott a nyugodt körülmények között való munkához és ezért a csapatok is szeretik a várost. Ahogy a FIBA is elismeri az elmúlt évek munkáját.

A nemzetközi szövetség nagyon hálás, hogy a 3×3-as szakág hóna alá nyúlt Debrecen a 2014-es esztendőben. Akkor, amikor ezt a sportágat még nem nagyon ismerték. Az utcai kosárlabda ismert volt, de ez teljesen más, sokkal profibb. Egyfelől Debrecen nagyot profitál az olimpiai lehetőségből. Emellett jön még az, hogy egy magyar kosárlabda csapatnak az olimpián szurkolni, az minden sportvezető álma lenne.

– összegzett Becsky István.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés