Hirdetés
Archivum

Debrecenért küzdenek a 3×3-as válogatottak:

:

Hirdetés

A múlt heti Világbajnokság után a hétvégén az Eb-selejtezõkkel folytatódik a 3×3-as szakágban a nemzeti csapatok programja. A magyar válogatott házigazdaként alanyi jogon résztvevõje a debreceni kontinenstornának, de érdemes egy rövid nemzetközi kitekintõt tenni.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

A hétvégén három helyszínen összesen hat hely talál gazdára a nõknél a 2019-es debreceni 3×3-as Európa-bajnokságra. A romániai Konstanca, Ukrajna fõvárosa Kijev és Lettországban Riga ad otthont egy-egy 9 csapatos erõfelmérõnek.

Minden tornán a résztvevõ válogatottakat három darab hármas csoportba osztották. A csoportelsõk ezt követõen körmeccseket vívnak és minden tornáról a két-két legjobb kvalifikálja magát a debreceni Európa-bajnokságra.

A romániai tornán az A-csoportot a házigazda válogatottja mellett Belgium és Portugália, a “B” jelû triót Spanyolország, Szerbia és Írország, míg a C-csoportot Andorra, Németország és Törökország hármasa adja.

A kijevi selejtezõn az A-csoportban szerepel Észtország, Litvánia és Svédország. A “B” jelû hármasban Ukrajna, Dánia, Ausztria, míg a “C”-ben Csehország, Fehéroroszország és Horvátország.

Rigában az A-csoportban Olaszországot, Izraelt és Görögországot követhetjük. A “B”-vel jelölt hármasban Svájc, Szlovákia és Macedónia legjobbjait, míg a C-csoportban a lett, lengyel, máltai triót figyelhetjük. 

Hirdetés