Hirdetés
Archivum

Debreceni tornákra készül a 3×3-as U23-as válogatott:

:

Hirdetés

A FIBA 3×3 WS fordulója után újabb rangos eseménnyel folytatódik a debreceni 3×3-as hét. Csütörtökön és pénteken az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájának 5. és 6. fordulójában szurkolhatunk a magyar válogatottnak. A tornák felvezetéseként Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

A magyar válogatottal legutóbb Szolnokon találkozhattunk, ahol a negyedik fordulót remek teljesítménnyel meg is nyerte csapatunk. Ahhoz képest történtek változások a keretben. „Bach Bogi, Doktor Anna maradtak és Jáhni Zsófival, illetve Tóth Orsival egészül ki a csapat. Így áll össze a mostani négyes.” – mondta lapunknak Süle Krisztina, szövetségi kapitány.

A debreceni szereplés után szeptember 13. és 15. között Budapesten a World Urban Games alkalmával az U23-as 3×3 Nemzetek Ligája szuperdöntõjén láthatjuk a csapatot. Megkerülhetetlen volt a kérdés, hogy a debreceni keret már elõrevetíti-e a budapesti felállást.

„Ez még változhat, az 5:5 csapatok felkészülését is figyelembe kell venni. Így lehet, hogy egy más összeállítású csapat szerepel. Összességében azonban jó alkalom a mostani debreceni torna és utána Budapest is kiváló lehetõség lesz arra, hogy meg tudjak nézni mindenkit. Ezen tapasztalatok alapján pedig meg tudom majd nevezni azt a négy játékost, akivel szeretnék menni a Világbajnokságra.” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A sportág meghatározó nemzeteinél az U23-as korosztály nincs könnyû helyzetben, hiszen a klubcsapatok felkészülése, illetve az elsõ bajnoki fordulók alatt kerül sor a Nemzetek Ligája budapesti fináléjára, majd október elején a kínai Világbajnokságra.

„Segítõkészek azok a klubok, ahol az esélyes hat játékos szerepel. Emellett pedig a hivatalos kikérõk is kimentek. Azok, akik majd az utazó csapatot alkotják, várhatóan el tudnak jönni a válogatottba. Ezen felül az elsõ fordulóból is elõrébb lettek hozva a vonatkozó csapatok mérkõzései és a második fordulós halasztásokkal is számolnak.” – válaszolta felvetésünkre Süle Krisztina, akinél arról is érdeklõdtünk, hogy a jelenleg is zajló fizikális nyári edzésmunka alatt milyen sportformában van a csapat.

„Szolnok óta nem találkoztunk, mindenki az 5:5 klubjával dolgozik. Nyilván nem leszünk csúcsformában. Várhatóan nem lesznek olyan robbanékonyak a játékosok, mert az alapozás elején tart mindenki. Nagyon remélem ettõl függetlenül, hogy még jobban tudunk szerepelni, mint Szolnokon vagy Ukrajnában. Mindkét napon szeretnénk döntõt játszani vagy akár meg is nyerni, ha lehetõség adódik rá.”

A csapat kedden este utazott le Debrecenbe. Szerdán két edzés szerepel a programban, utána pedig csütörtökön és pénteken a két torna. Szeptember közepén a budapesti World Urban Games elõtt is hasonlóan szoros lesz a menetrend. „Ha találkozni is tudunk, akkor is maximum két nappal elõtte. Akkor már lesznek edzéslehetõségek a helyszínen. Az is befolyásolja, hogy kik alkotják a kereteket és nekik milyen kötelezettségeik lesznek akkor a klubjaiknál.” – tette hozzá Süle Krisztina, akit zárásul arról is kérdeztünk, hogy az elõttünk álló események tekinthetõek-e világbajnoki fõpróbának.

„Majd a budapesti tornán fogjuk látni a másik két Konferenciából a csapatokat, de szerintem sehol nem lesz nagy változás. Azzal a hat játékossal, akikkel lejátszotta a mezõny a Nemzetek Ligáját, velük számolhatnak máshol is a Világbajnokság kapcsán. Nyilván azzal kiegészítve, hogy mindenhol az 5:5 szezonkezdet beleszólhat az összeállításba.” – zárta beszélgetésünket a szövetségi kapitány.

Hirdetés