Hirdetés
Archivum

Debütálás után, olaszországi torna elõtt az U18/U19 válogatott:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzéseit az U18/U19-es válogatott. Völgyi Péter együttese a következõ napokban Olaszországban szerepel nemzetközi tornán. Még az elutazás elõtt a szövetségi kapitányt kérdeztük a tapasztalatokról.

Fotó: Tankó István

Fotó: Tankó István

Az elmúlt hétvégén Székesfehérváron Csehország ellen elõbb 66-62-es sikert aratott a magyar csapat, majd másnap nagy különbséggel 86-45-re múlták felül a mieink a vendégeket. Az elsõ benyomások tekintetében a beszélgetésünk alkalmával a védekezést emelte ki Völgyi Péter.

“Ha nem vesszük 100%-osan komolyan a védekezésünket, akkor nem fogunk tudni jó támadójátékot sem produkálni. Össze-vissza volt a rotáció, sok játékosnak adtam lehetõséget ezen a két meccsen. Ettõl függetlenül az elsõ meccsen látottakkal nagyon nem voltam elégedett.” – kezdte visszatekintését a szakvezetõ, majd így folytatta:

“Ezeken úgy gondolom, hogy a másodikra tudtunk változtatni. Ott a bõvebb rotációnak köszönthetõen és annak, hogy összességében jobb csapat vagyunk, mint a cseh, sikerült magabiztos gyõzelmet aratni. A tapasztalat tehát, hogy a védekezésünkre kell 100%-osan koncentrálnunk.” – összegzett Völgyi Péter, akinél arról is érdeklõdtünk, hogy ezen a héten mire helyezte a hangsúlyt:

“Ez egy zaklatott hét, öten érettségiztek a csapatból. Olaszországba sem tudnak elutazni hárman. Ezen a héten tehát mindennel foglalkoztunk egy kicsit, de semmi új elemmel nem. Van egy letámadásunk, szeretnénk több labdát lopni a mérkõzéseinken, ha megszorulunk. Ez tavaly nem volt, új, ami idén a repertoárba bekerült. Ennek a részleteivel sokat dolgoztunk.” – mondta a szövetségi kapitány, aki már a keretszûkítésre is kitért a kérdésünkre.

“Az utolsó lehetõség lesz a mostani hétvége, mert az olaszországi torna után végleges 12+2-es keretet fogok hirdetni. Az utolsó két hazai edzõmérkõzésre, így már csak ez a 14 játékos fog maradni és dolgozni.” – jelentette ki Völgyi Péter, majd hozzátette: az olaszországi szereplésre készülve több nehézséggel is meg kell küzdeni:

“Kiss Angelika még nem tud jönni, marad Iványi Dalmával Székesfehérváron. Varga Alíz és Wentzel Nóra érettségi miatt maradnak itthon. Vári Zitának pedig beállt a dereka, tehát neki problémái vannak. Nem biztos, hogy el tud velünk utazni csütörtök hajnalban.” – fogalmazott Völgyi Péter.

A hétvégi tornán Pesaróban minõségi ellenfelekkel szemben kaphat értékes visszajelzést a szakmai stáb. “A horvátok, az olaszok és a hollandok lesznek az ellenfelek. A hollandokat nem ismerjük olyan jól, de az elõzetes információk szerint nem annyira erõsek. Az olaszok hazai pályán viszont biztosan azok lesznek. A horvátokkal játszunk még 10 nap múlva is. Én bízom benne, hogy azt a fajta kosárlabdát játsszák, mint a szerbek és akkor ez jó felkészülés lehet a csoportmérkõzésre.” – vázolta várakozásit a szakvezetõ.

Hirdetés