Hirdetés
Archivum

December 18-án dõl el a 2015-ös nõi Európa-bajnokság sorsa:

:

Hirdetés

Immár kevesebb mint két hét van hátra és eldõl, hogy mely nemzet rendezheti a 2015-ös nõi kosárlabda Európa-bajnokságot. A rendezésért Fehéroroszország és Magyarország fut versenyt.

December 18-án, vasárnap délelõtt Münchenben a Marriott Hotelben tanácskoznak a FIBA Europe illetékesei és ekkor kerül sor arra a voksolásra, melyen eldõl, hogy 2015-ben mely nemzetek lesznek a házigazdái a felnõtt nõi és férfi kontinenstornáknak.

A nõi Európa-bajnokság rendezéséért Fehéroroszország és Magyarország van versenyben. Ami a magyar pályázatot illeti, az már korábban eldõlt, hogy az elsõ csoportkörnek Sopron (MKB Aréna) és Gyõr (Egyetemi Csarnok), a másodiknak Szombathely (Arena Savaria) és Veszprém (Veszprém Aréna) lennének a házigazdái, míg a torna végjátékának Budapest (Papp László Budapest Sportaréna) adna otthont.

A müncheni ülés helyszínén minden pályázó nemzet prezentációt tart. A magyar prezentációhoz egy rövidfilm is készül a nõi válogatott keret Magyarországon játszó tagjainak a fõszereplésével.

Hirdetés