Hirdetés
Utánpótlás

December végén Olimpiai Reménységek Versenyén szerepel az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Legkitartóbb olvasóink tudhatják, hogy a korábbi években ilyenkor december közepén rendszeresen Románia felé vettük az irányt és az U16-os Balkán Kupa küzdelmeire irányítottuk a figyelmünket. Idén ez a rangos erőfelmérő elmarad, de a korosztályos válogatottunk ezúttal is találkozik az év utolsó napjaiban az Olimpiai Reménységek Versenye kapcsán.

Az U16-os válogatottunk vezetőedzője ismét Mészárosné Kovács Andrea lett, akinek Meszler Balázs és Antalovics Adél segíti a munkáját. A nemzeti csapat novemberben találkozott először egy összetartáson. Ekkor igen népes kerettel számoltak a szakemberek.

Az edzőtáborban Gelei Karola (Csata DSE), Gyöngyösi Janka (Csata DSE), Dávid Mia (DKKA), Márkusz Lilla (DVTK KA), Baa Dominika (Kanizsa DK), Szkladán Zsuzsa (PVSK), Temes Boróka (PVSK), Édes Emese (Rátgéber Akadémia), Laczkó Sára (Rátgéber Akadémia), Pfeiffer Virág (Soproni Darazsak Akadémia), Tarr Sára (Soproni Darazsak Akadémia), Holcz Rebeka (Szekszárd KC), Németh Lili (Szekszárd SC), Ferenczi Kata (Széchenyi KA), Bogdán Réka (Széchenyi KA), Darázsi Dóra (Török F. Törekvés), Antal Fanni (Vasas Akadémia), Van Rijs Luca (Vasas Akadémia), Toman Petra (Csata DSE), Strausz Edina (Csata DSE), Kastl Dóra (Csata DSE) vett részt. Az előbbi névsoron felül is vannak olyanok, akik betegség vagy sérülés miatt ezúttal nem mutathatták meg a tudásukat.

Fotó: Tóth Zsombor

„Az őszi Heraklész-héten a 2004-es születésűek közül 18-an dolgoztak velünk és próbálgatjuk a fiatalabbakat is. Három 2005-ös születésű játékos lehetőséget kapott. Sok csapatból érkeztek a fiatalok. Annak nagyon örülök, hogy egyre több műhelyből tudtunk játékosokat behívni. Az országban jó szakmai munka folyik, majdnem minden klubból kerülnek ki játékosok, akik megállják a helyüket a nemzeti válogatott keretében. Köszönjük az edzők munkáját!” – mondta lapunknak Mészárosné Kovács Andrea, akit kértünk a korosztály kapcsán egy általánosabb helyzetértékelésre is.

„Sokszor elhangzik, hogy a fizikai képzésben van lemaradásunk a közvetlen elithez képest. Én nem érzek most akkora különbséget. Van különbség, de sokat javult az elmúlt években a helyzet ilyen téren. Nekem ez lesz majd a nyolcadik évem utánpótlás válogatott vezetőedzőjeként és a kezdeti időkhöz képest sokat léptünk előre. A mi magas játékosaink általában vékonyabb testalkatúak, mozgékonyabbak. Nálunk nem jellemzőek a nagydarab klasszikus ötös posztú centerek. Nem tudom miért alakul így, ennek sok összetevője lehet. Minden szerkezetben meg lehet azonban találni azt a fajta játék-stílust, ami annak kedvez.” – összegzett az U16-os válogatott vezetőedzője.

A 2019-es Olimpiai Reménységek Versenyére december 27. és 29. között kerül sor Szlovákiában. A mezőnyt a hagyományoknak megfelelően Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Magyarország alkotja. A csapat december 26-án találkozik Székesfehérváron. Ekkor egy edzés szerepel a programban a másnapi elutazás előtt.

Hirdetés