Hirdetés
Archivum

Dél-Korea ellen a 9. helyért:

:

Hirdetés

Vasárnap véget ér a nagy utazás, megvívja július 6. óta 14., egyben utolsó tétmeccsét az U18/U19-es válogatott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

ÉLÕ VIDEÓ ITT

Az U19-es Világbajnokságon az elõkelõ 9. hely a tét. Alapcsoportunk erejére már felhívtuk az elõdöntõ összefoglalójában a figyelmet, hiszen a “C” jelû négyes tagjai a felsõ és az elsõ ágon veretlenül vívták meg a rájátszást. Így fordulhat elõ, hogy az elsõ nap párosításai ismétlõdnek. A döntõben USA – Ausztrália, a 9. helyért Magyarország – Dél-Korea mérkõzések lesznek.

Múlt héten szombaton vívtuk a csoportmérkõzést Dél-Koreával. Akkor Varga Alíz nélkül is sikerült magabiztos gyõzelmet aratni ázsiai riválisunk felett. Az 56%-os mezõnymutató (59 kísérletbõl 33 sikeres lett) és az 57-31-re nyert lepattanócsata mindent vitt. Amikor egy csapat ilyen számokat produkál, ráadásul kétszer annyi pontot ér el második esélybõl, mint riválisa és szállít 46 pontot festékbõl, ott egyértelmû a különbség. Ugyanakkor egy ekkora terhelés végén, ráadásul úgy, hogy ellenfelünk is érezhetõen formába jött, nem reális elvárás hasonlót várni.

Dél-Korea elveszítette mindhárom csoportmeccsét, viszont utána Mozambik és Kolumbia legyõzésével jutott el idáig. A válogatottunk Thaiföld és Argentína ellen szerzett értékes gyõzelmeket. A hazaiak ellen érezhetõen nehezen lendült bele a csapatunk, utána viszont a harmadik negyedtõl domináltunk. Argentína ellen felszabadultan játszva, látványos támadásokat vezetve kezdtünk. A dél-amerikai gárda emocionális játékkal, nagyot harcolva tette szorossá a találkozót. A siker azonban nem forgott veszélyben.

Dél-Koreát ugyanaz a stílus jellemzi, mint Japánt. Kisebb hatékonysággal valósítják meg indításos játékukat. Mi is 28 labdát adtunk el ellenük, de csak 13 pontot kaptunk ebbõl. Ha a festékben tudunk dominálni és eközben nem engedjük, hogy lerohanjon a rivális, akkor egyértelmûen favoritok a magyar lányok. Egy sokáig emlékezetes, közel egy hónapra nyúló nyári szereplés zárul le vasárnap. Bízzunk benne, hogy szép sikerrel és értékes 9. hellyel.

Hirdetés