Hirdetés
Európa

Dél-Korea ellen debütálnak a spanyolok:

:

Hirdetés

A spanyol válogatott csütörtökön 14 óra 30 perctől Dél-Korea ellen kezdi a szereplését a belgrádi olimpiai selejtezőn.

A spanyoloknak kedves emlékeik lehetnek a szerb fővárosról, mivel nyáron itt védték meg Európa-bajnoki címüket. Történtek változások a keretben. Az elmúlt szezon második felét Sopronban töltő Queralt Casas mellett Laia Palau, Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Marta Xargay, Laura Nicholls, Laura Gil  és Tamara Abalde tér vissza az Európa-bajnokok közül. Ismét bevethető Alba Torrens, míg Leo Rodríguez, María Conde és Nogaye Lo első nagy tornáján debütál.

Fotó: FIBA.Basketball

Érdekesség, hogy Spanyolország és Dél-Korea négy éve a riói olimpiai selejtezőjén is összecsapott. Akkor az rájátszás mérkőzés volt a kvótáért és 70-50-es sikert arattak Lucas Mondelo tanítványai. Sancho Lyttle 20 pont, 13 lepattanós dupla-duplát szállított. Ezúttal nem várnak ekkora különbséget a spanyolok, mivel Dél-Korea lényegesen többet készülhetett az eseményre. Náluk háromhetes összetartás előzte meg a selejtezőt.

A csapat egységes, nagyon várjuk már, hogy pályára lépjünk. Jó újra együtt lenni és mindent meg fogunk tenni a kvalifikáció érdekében.

– mondta Marta Xargay.

Fotó: FEB

Hirdetés