Hirdetés
Archivum

Delisha Milton-Jones történelmet írt a Gyõr ellen:

:

Hirdetés

Az USK Praha – Gyõr Euroliga mérkõzés után Delisha Milton-Jonest virágcsokorral köszöntötték a prágai klub vezetõi, miután az amerikai center szerdán történelmet írt. A 37 esztendõs klasszis az elsõ nem európai játékos lett, aki elérte a 2500 pontos álomhatárt a nõi kosárlabda Euroligában.

A jelenleg 3176 pontnál járó Ann Wauters, Jurgita Streimikyte (3087 pont) és a májusban elhunyt Malgorzata Dydek (2787 pont) után Delisha Milton-Jones lett a negyedik olyan játékos a nõi kosárlabda Euroligában, aki elérte a 2500 pontot. Egyben az amerikai center az elsõ nem európai, akinek ez a bravúr sikerült.

„Ezekben a pillanatokban érzi azt az ember, hogy nem hiába volt az évek alatt az a sok áldozat, szenvedés az edzéseken, az edzõtermekben. A 2500 pont elérése mindenképpen egy meghatározó pillanat az európai pályafutásomban. Megadatott, hogy a legnagyobb játékosokkal játszhattam együtt és több csapattal is szerepelhettem az Euroliga négyes döntõjében. Szerintem ez légiósként rendkívül nagy dolog.” – mondta pénteken a FIBA Europe honlapjának Milton-Jones, akinek a legjobban sikerült európai szezonja a 2006/2007-es volt, amikor a Ros Casares Valencia színeiben 20.8 pontot átlagolt. A spanyol csapat ekkor Euroliga döntõt játszott, ahol végül a Szpartak Moszkvával szemben maradtak alul.

A FIBA Europe honlapjának adott interjújában arról is kérdezték Milton-Jonest, hogy mi a hosszú és eredményes pályafutásának a titka. „Azt hiszem az, hogy nagyon vigyázok magamra és igyekszem mindig a legjobbamat nyújtani. Szeretetbõl csinálom a kosárlabdát. Ezért élek. Emellett mindig is odafigyeltem a megfelelõ életmódra, a táplálkozásra, jógázok és mindig arra törekszem, hogy megtaláljam a gyenge pontjaimat és azokat kijavítsam.”

Hirdetés