Hirdetés
Archivum

Delle Donne nem léphetett pályára, az Atlanta nyert Washingtonban:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra a harmadik mérkõzésekre került sor a WNBA elõdöntõi alkalmával. Az Atlanta Dream 81-76-os gyõzelmet aratott a Washington Mystics otthonában és ezzel 2-1-re vezet az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban.

A Washington Mystics két atlantai meccs közül az elsõt meg tudta nyerni és ezzel elvette riválisa pályaelõnyét. Eközben azonban elveszítette legjobbját. A térdsérüléssel bajlódó Elena Delle Donne ugyanis a harmadik meccsen – melyet már Washingtonban rendeztek – nem tudta vállalni a játékot. Az elsõ negyed végére 19-13-nál 6 pontos elõnyre tett szert a Dream, de a Mystics a második szakaszban megfelezte a hátrányát. A félidõben így 37-34-es atlantai vezetést regisztrálhattunk.

A harmadik szakasz nagy fordulatokat hozott. Elõbb a Dream 48-38-ra lépett el, majd a Mystics innen egy 12-1-es sorozattal 50-49-re fordított. Az elsõ három negyedben összesen 14 alkalommal változott a vezetõ gárda kiléte. Ez jól mutatja, hogy milyen kiegyenlített csata zajlott. A negyedik negyedre azonban egyértelmûen a Dream került fölénybe. Bár többször felzárkózott 2-3 pontra a Mystics, de végig az atlantiak jártak elõrébb.

A dupla-duplát (23 pont, 11 lepattanó) elérõ Tiffany Hayes vezetésével végül 81-76-os gyõzelmet aratott az Atlanta Dream és ezzel egy sikerre került a döntõbe jutástól. Folytatás vasárnap szintén Washingtonban. Hazai oldalon a 18 pontos Aerial Powers lett a legeredményesebb, míg a DVTK-hoz érkezõ Shatori Walker-Kimbrough nem lépett pályára.

Eredmény
Washington Mystics – Atlanta Dream 76-81 (13-19, 21-18, 20-19, 22-25)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 az Atlanta Dream javára.

Statisztika

Hirdetés