Hirdetés
Európa

Demeter Nóra a Sepsiszentgyörgy 178 pontos meccséről:

:

Hirdetés

A román élvonal 2. fordulójában a Sepsi-SIC 178-31-re kiütötte a juniorokkal felálló Phoenix Stiinta Constanta alakulatát. Demeter Nóra igazi vezér volt a román bajnoki címvédőnél ezen az összecsapáson, melynek hátteréről a DigiSport kérdezte.

Forrás: DigiSport

Demeter Nóra 22 perc alatt 38 pontot szerzett, 10 lepattanót gyűjtött és 2 gólpasszt osztott ki. „Nem csak az én érdemem. A lányok szerezték a labdákat, én még futottam és azzal próbáltam megkönnyíteni a dolgunkat, hogy gyors kosarakat próbáljak dobni. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen nagy különbségű mérkőzésen vettek részt. Érdekes élmény volt számomra. Nagyon élveztük a játékot. Úgy éreztük, ha már eljöttünk, hiába rendelkezik a másik csapat problémákkal a légiósok igazolását illetően, számunkra ez is egy ugyanolyan meccs, mint bármelyik. Egyetlen mérkőzést sem veszünk félvállról. Összességében jó futóedzés volt számunkra.” – idézte fel a találkozót a Rátgéber Akadémia egykori növendéke a DigiSportnak, aki arról is beszélt, hogy a Sepsiszentgyörgyöt váratlanul érte a rivális nehéz helyzete.

„Csak ott derült ki számunkra is. Rendelkeznek ugyanis idősebbekkel, két amerikaival, két szerb játékossal. Ettől függetlenül mi egyébként más játékerőt képviselünk a csoportunkban, mivel mi vagyunk az egyetlen Európa Kupás csapat.” – tette hozzá.

Több rutinos játékossal erősített erre a szezonra a Sepsiszentgyörgy. Köztük van a DVTK-nál és a PEAC-nál megforduló Alyssia Brewer. Az amerikai légiós az első edzésen megsérült és még három hét, amíg visszatérhet. A bajnokságban a nagy tudáskülönbség miatt belefér a hiánya, viszont a közeledő Európa Kupa rajt miatt már kevésbé. A Sepsiszentgyörgy jó edzésmunkával igyekszik hangolódni a nemzetközi erőfelmérőre.

„Szerintem az egyetlen probléma, hogy három csapat kiemelkedik a bajnokságból. Ez a Szatmárnémeti, az Arad és mi. A többi csapattal sajnos nagy különbség van. Úgy érzem, hogy a sok felkészülési találkozó, amit játszottunk erősebb ellenfelekkel, sokat segített számunkra. A román bajnokság első fordulói könnyebb meccsekből állnak. Edzésekkel próbáljuk erősen tartani magunkat.” – mondta Demeter Nóra, aki szerint így rá lehet hangolódni az Artego Bydgoszcz, a Lulea és a Galatasaray elleni meccsekre.

„Már megszoktuk ezt a terhelést, tavaly is ezzel dolgoztunk. Azért edzünk keményen, hogy ezt bírjuk. Mindenki lelkes és bízunk benne, hogy sikerül továbbjutni. Annyira nem érezzük erősnek a csoportunkat, mint a tavalyi. A lengyel és a svéd gárdát úgy érezzük, hogy el tudjuk kapni. A Galatasaray ellen is mindent bele fogunk adni, hogy megnehezítsük a dolgukat.”

Az Európa Kupa rajtig nehezebb bajnoki mérkőzés nem vár a csapatra. „Sajnos nem lesz most ilyen, mivel keleti és nyugati csoportra osztották a bajnokságot. Mi a keleti felébe kerültünk, ahol kisebb játékerőt képviselő csapatok vannak. Főleg a felkészülési mérkőzések segítettek számunkra. Nehéz átállni fejben arra, hogy az Európa Kupa nehezebb erőt képvisel. Az edzői stáb dolgozik azon, hogy keményebb legyen a játékunk. Minden mérkőzést motiváltabban játszunk az ellenfeleinknél. Európa Kupás mérkőzésekre készülünk a bajnoki meccsekkel is.”  – mondta Demeter Nóra.

A nemzetközi helytállásban a rutinos légiósok szerződtetése is segíthet. Brewer mellett Chrissy Givens, Jelena Vucetic és Natalie Butler sok nagy csatát megélt játékos. „Sikerült felvenniük a ritmust, amivel játszunk. Velük most van az idei évben több idősebb játékosunk. Számunkra pozitív, mert könnyen be tudnak illeszkedni, komoly tapasztalattal rendelkeznek. Fel tudták venni a szisztémát.” – jellemezte az érkezőket Demeter Nóra, akit természetesen a szurkolókról is kérdeztek:

„Az egész város ott van mögöttünk. Nagyon sok ember kijár a meccseinkre. Sőt, még az Európa Kupás meccseinkre is elkísérnek. Nagyon jó érzés ennyi ember előtt játszani. Ha valaki fáradtabb, bal lábbal kel fel, akkor sem tud otthon rosszul teljesíteni ennyi ember előtt. Értük is szeretnénk jól játszani minden alkalommal.”

Hirdetés