Hirdetés
Magyarország

Dénes Dia súlyos sérülése:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda a hivatalos honlapján jelentette be, hogy junior csapatának oszlopos tagja  Dénes Dia súlyos sérülést szenvedett. Részletek a klub közleményében.

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Dénes Dia idén nyáron csatlakozott egyesületünkhöz, és az utóbbi időszakban junior csapatunk oszlopos tagjává vált, egyre jobb teljesítményt nyújtva. Dia komoly térdsérülés után tért vissza, ám a szerencse ismét elpártolt tőle – a múlt heti egyik edzésen ismét súlyos sérülést szenvedett.

Ahogy elmondta, egy junior edzésen történt a baj, védekezés közben letapadt a lába, érezte, ahogy kattan a térde, aztán összeesett. Bár az edzés végén rá tudott állni a lábára, az optimizmusa sajnos korai volt. Kezelőorvosa ránézésre is megmondta azt, amit másnap az MR vizsgálat is igazolt: jobb lábában elszakadt az elülső keresztszalag. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ellentétben a bal lábában elszenvedett hasonló sérüléssel, ezúttal a tok ép maradt, nem keletkezett vérömleny a lábában, így nem kellett hat hetet várni a műtéttel. Dia már túl van a beavatkozáson, kedd óta otthon lábadozik, és végzi az erre az időszakra előírt feladatokat. És bár tudja, mi vár rá, minden erejével igyekszik optimista maradni.

„Alapvetően jól vagyok, ez most kevésbé fáj, mint anno a másik lábam. Nyilván az is segít, hogy tudom, mire számíthatok, mi miután következik a rehabilitációban majd, és annak örülök, hogy most a műtéten is gyorsan túlestem. Ami bánt, hogy úgy éreztem, végre kezdek egyre inkább formába lendülni, jól ment a junior meccseken és az utóbbi pár amatőr meccs is jól sikerült, ahol lehetőséget kaptam. Ráadásul ez az utolsó utánpótlás évem, az MTK-val  egyetlen kadett A döntőn voltunk ott, ahol nyolcadikak lettünk. Most viszont komoly esélyünk van, hogy a juniorokkal egyenes ágon kvalifikáljunk az A döntőbe, és ott akár valami jó eredményt érjünk el – ebből pedig most kimaradok, ami rettentően rossz érzés. A csapattal persze tartom a kapcsolatot, gratuláltam a felnőtteknek és a junioroknak is a Győr legyőzéséhez és ha tudok, a hétvégén már ott leszek a csarnokban a csapattal az aktuális mérkőzéseken.”

Dia, nagyon sok erőt és kitartást kívánunk az előtted álló időszakhoz!!

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés