Hirdetés
USA

DeWanna Bonner a Connecticut Sun játékosa lett:

:

Hirdetés

Megérkezett a WNBA idei átigazolási szezonjának eddigi legváratlanabb híre: DeWanna Bonner a Phoenix Mercury-tól a Connecticut Sun-hoz került.

DeWanna Bonner un. “sign-and-trade” megállapodás keretében került a Mercury-tól az elmúlt évadban bajnoki döntőt vívó Sun gárdájához. A klasszis játékosért cserébe a Sun három draft választási jogot adott. A 2020-as játékosbörzéről a 7. és 11. választás lehetőséget, illetve 2021-re egy első körös opciót.

A 2019-es alapszakaszban Bonner 34 mérkőzésen 32.9 perc alatt 17.2 pontot, 7.6 lepattanót és 2.7 gólpasszt átlagolt. A teljes profi pályafutását, tehát mind a kilenc WNBA szezonját eddig a Mercury színeiben töltötte.

Az első villámértékelések azt feltételezik, hogy Sheekina Stricklen helyét veszi át Bonner. Az érkezésével ugyanis Stricklen távozása várható. Amennyiben valósnak bizonyulnak azok a feltételezések, hogy négy évre szupermaximumért írt alá Bonner, akkor a szerződtetése igencsak megköti a fizetési sapka alatt a Sun mozgásterét. Még az sem kizárt, hogy 11 fős kerettel vágnak neki a szezonnak.

Fotó: Phoenix Mercury

Hirdetés