Hirdetés
Európa

DeWanna Bonner csatlakozott Észak-Macedónia válogatottjához:

:

Hirdetés

2018. március 13-án számolhattunk be arról a sajtóeseményről, melynek keretében Észak-Macedónia Kosárlabda Szövetsége bejelentette DeWanna Bonner honosítását. Azóta több, mint két év eltelt, de a világklasszis amerikai játékos nem mutatkozott be tétmeccsen. A héten ez a pillanat is eljön.

Észak-Macedónia a FIBA rigai buborékjában szerepel, ahol csütörtökön Horvátországgal, szombaton Németországgal mérkőznek. A válogatottjuk tavaly novemberben Németországtól és Lettországtól kikapott, de két győzelemmel még lehet esélyük. Ebben segíthet Bonner, aki múlt héten csatlakozott társaihoz. A WNBA szezon után még nem sikerült teljesen regenerálódnia, de így is rendkívüli extrát hozhat.

Nem sokat tudok Horvátországról vagy Németországról, de reméljük, hogy versenyképesek leszünk velük és nyerhetünk. A saját formámat illetően biztos vagyok benne, hogy kissé fáradt leszek. Több edzésem volt a csapattal, először Ohridban és most itt Rigában, ezért remélem, hogy ez segít abban, hogy készen álljak a mérkőzésekre. Most találkoztam először a csapattal és az edzőkkel. Mindenki nagyon kedves, és várom, hogy jobban megismerjem őket. A lányok nagyon fiatalok, de keményen dolgoznak, és jobbak akarnak lenni. Nyerni szeretnének. Örülök, hogy velük lehetek.

– mondta Bonner Észak-Macedónia Kosárlabda Szövetségének honlapján, aki arra nem válaszolt, hogy az európai szezonra lesz-e klubcsapata. Egy biztos, hogy a selejtezők után visszatér az Egyesült Államokba és a Connecticut Sun csapatához szerződés köti a következő WNBA szezonra.

Fotó: kfsm.mk

Hirdetés