Hirdetés
Archivum

DeWanna Bonner macedón állampolgár lett:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy DeWanna Bonner megkapta a macedón állampolgárságot. A klasszis játékos a következõ szezontól európai papírokkal szerepelhet és a macedón válogatottban is bemutatkozik.

Fotó: mkf.mk

Fotó: mkf.mk

Hétfõn tartott egy 3×3-as ifjúsági mini-tornával egybekötött sajtóeseményt a Macedón Kosárlabda Szövetség. Nem kisebb bejelentésre készültek, mint arra, hogy a Phoenix Mercury és az USK Praha sztárja DeWanna Bonner macedón papírokkal szerepel a jövõben.

Bonner volt korosztályos válogatott az Egyesült Államokban, de a FIBA engedélyével õsszel már ott lehet az Eb-selejtezõkön is. A játékos szempontjából pedig legalább ilyen fontos, hogy európai papírokkal szerepelhet a jövõben. Macedónia jelenleg a 2019-es Eb-selejtezõ-sorozat H-csoportjában négy vereséggel a negyedik helyen áll Olaszország, Svédország és Horvátország mögött.

Macedónia régóta alkalmaz honosított amerikai játékosokat. Korábban Chrissy Givens és Courtney Paris testvére Ashley Paris is pályára lépett macedón színekben.

Idén télen ismét egy nagyobb honosítási hullám érte el a nõi szakágat. A legnagyobb médiafigyelmet Jamierra Faulkner kapta, aki orosz állampolgárként szerzõdött a Jekatyerinburghoz. Februárban vált hivatalossá, hogy Courtney Hurt Bosznia-Hercegovina, míg Erica Wheeler Bulgária honosítottja lett.

Galéria: DeWanna Bonner bemutatása Szkopjéban

Hirdetés