Hirdetés
Utánpótlás

Diákolimpiai bajnokokat avattak:

:

Hirdetés

Június első két hétvégéjén az 5:5 és a 3×3 szakágban is diákolimpiai döntőké volt a főszerep.

Az 5:5 szakágban a III. és a IV. korcsoportban avattak bajnokot.

A IV. korcsoportban az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola csapata végzett az élen a  Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda együttese előtt. A harmadik helyezett a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium gárdája lett, míg a negyedik a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda csapata.

Az All-Star csapata tagjai: Ocsenás Móna Petra (Miskolc, Fényi), Halmágyi Kitti (Pécs, Gyakorló), Faludi Lilla (Budapest, Grosics), Szlávik Bianka (Sopron, Berzsenyi) és Balogh Enikő (Budapest, Grosics).
A legeredményesebb játékos Halmágyi Kitti (Pécs, Gyakorló) lett 164 szerzett ponttal.
A legeredményesebb testnevelő, felkészítő díját Besenyői Andrea (Budapest, Grosics) kapta.

TELJES EREDMÉNYLISTA

A III. korcsoport Gyulán mérte össze az erejét. A korosztály bajnoka a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda – és Általános Iskola csapata lett. Másodikként Szekszárdról a Dienes Valéria Általános Iskola együttese zárt. A harmadik az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola gárdája, míg a negyedik Miskolcról a Szabó Lőrinc Általános Iskola.

Az All-Star csapat tagjai: Hencsik Adrienn (Szekszárd, Dienes), Csaplár-Nagy Lara (Sopron, Hunyadi), Medvei Csenge (Budapest, Grosics), Oross Anna (Miskolc, Szabó) és Pákozdy Dóra (Budapest, Grosics).
A legeredményesebb játékos Hencsik Adrienn (Szekszárd, Dienes) lett.
Legeredményesebb testnevelő, felkészítő díját Palkovits Tamás (Sopron, Hunyadi) kapta.

TELJES EREDMÉNYLISTA

Fotó: B33 Tour

A hétvégén zajlott Miskolcon a DECATHLON B33 Diákolimpia 2022-es döntője. Az “A” és a “B” korcsoportban is a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda csapata diadalmaskodott.

Az “A” korcsoportban a második helyet az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, a harmadikat a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola együttese szerezte meg. A “B” korcsoportban a budapesti Leövey Klára Gimnázium csapata lett a második és a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma a harmadik.

TELJES EREDMÉNYLISTÁK ITT

Hirdetés