Hirdetés
Archivum

Diana Taurasi és Yvonne Turner a WNBA egyik leghatékonyabb párosa:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabdával foglalkozó sajtótermékek, így mi is, gyakran használjuk a Her Hoop Stats nevû szolgáltatást. Talán a legjobb statisztikai összegzõ portál a szakág számára és a minap egy magyar szempontból is érdekes adatot emeltek ki.

Az Egyesült Államokban nagy várakozás elõzi meg a Phoenix Mercury vendégjátékát a Connecticut Sun otthonában. Diana Taurasi tervezett visszatérése mellett – a szakmai stábjuk döntésének függvényében – Yvonne Turner is újra pályára léphet a Mercury színeiben.

A Her Hoop Stats szolgáltatást mûködtetõ statisztikusok arra lettek figyelmesek, hogy amikor 2018-ban Diana Taurasi és Yvonne Turner együtt voltak a pályán, akkor a csapatuk 100 labdabirtoklásra vetítve átlagban 23 pontot vert azokban a periódusokban a riválisaira. Ezzel olyan csapattársak között, akik legalább 150 percet szerepeltek közösen az elmúlt egy évben a pályán, a második legeredményesebb duónak számítanak.

A sikeres szerepléshez a Mercury-nál szükség is lesz a jó teljesítményükre. A csapat jelenleg 6 gyõzelemmel és 6 vereséggel a 8. helyen áll a tabellán. Sikerült már visszakapaszkodni rájátszást erõ pozícióba, de ahogy a tengerentúlon fogalmazni szoktak: még egy gyõzelmi szériára szükségük lenne ezen pozíció megerõsítéséhez.

Hirdetés