Hirdetés
USA

Diana Taurasi klubtulajdonosként tudná elképzelni magát:

:

Hirdetés

Instagram-on a Sue Bird – Megan Rapinoe és a Diana Taurasi – Penny Taylor páros hozott össze egy hosszabb beszélgetést. Ahogy azt az utóbbi hetekben megszoktuk ilyen alkalmakkor, a szokottnál kötetlenebb formában egy kicsit több minden belefért. Taurasi így a terveiről is beszélt.

Mindenki azt kérdezi, hogy akarsz edző lenni vagy GM? Nem, én tulaj szeretnék lenni.

– fogalmazott Taurasi, aki kifejtette, ha egyszer a sportágban vállalna munkát, akkor “senki alá nem akar tartozni.” Saját maga hozná meg a stratégiai döntéseket.

A világklasszis játékos egy kicsit odaszúrt a nagy befolyással és gazdasági erővel rendelkező női közéleti személyiségeknek is. A WNBA-ben ugyanis kevesen jelennek meg támogatóként.

Hol vannak a gazdag nők? Nagyot csalódtam azokban a nőkben, akik sok pénz felett rendelkeznek. Néha befektetsz valamibe, ami ugyan nem hoz nagy pénzeket, de jobbá akarod tenni.

Diana Taurasi is gyors bérkorrekciót sürgetett a WNBA szintjén. Mint ismert, Sue Bird és Taurasi az egyik legkomolyabb szószólói annak, hogy a ligának olyan juttatáscsomaggal kell rendelkeznie, ami egész éves megélhetést biztosít. Ne kényszer, hanem valóban egyéni és szakmai döntés legyen az, hogy valaki a WNBA mellett bevállal-e európai vagy ázsiai légióskodást.

Amikor nagyon megfizetnek, az egy másik történet. A tengerentúlon (Európában, Ázsiában) a beledet is ki kell dolgozni. A WNBA-ben a büszkeségért játszol. Azért, hogy bizonyítsd az értékedet, mint kosárlabdázó. Annak az európai gondolkodásnak, mely szerint meg is kell fizetni a sportolókat és ilyen szempontból is motiválni őket, része kellene lennie a ligának.

– tette hozzá Taurasi, aki az olimpiáról is elmondta gondolatait. Míg Sue Bird többször nyilatkozott arról hogy az egy évnek nagy jelentősége nincs, Taurasi egy kicsit mérsékeltebb volt ezen a téren. Ami sérülései ismeretében nem is meglepő. Mint ismert, Bird és Taurasi ötödik olimpiai aranyérmét nyerhetné Tokióban.

Realistán nézem ezt. Ha nem vagyok elég jó, akkor nem kell bekerülnöm a válogatottba. Olyan csapatot kell összerakni, amelyiknek a legjobb esélye van az aranyéremre. Nem biztos, hogy a legjobb játékosokkal, hanem olyanokkal, akik a legsokoldalúbb, legkomplexebb csapatot alkothatnák. Ha úgy érzik, hogy én ehhez már nem tudok hozzátenni, akkor félre kell állnom. Négy olimpián játszhattam. Azért is rendkívül hálás lehetek.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés