Hirdetés
USA

Diana Taurasi lett a WNBA első 25 évének legjobb játékosa:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

A WNBA 25. szezonja érkezik a végéhez a jelenleg is tartó döntő párharccal. Már nyáron nagy terjedelemben írtunk arról, hogy a jubileum keretében megnevezték a liga első 25 évének 25 legnagyobb hatású játékosát.

A WNBA döntőjének első mérkőzése alatt köszöntötték az ikonikus egyéniségeket. Kiderült a közönségszavazás végeredménye is. A szurkolók Diana Taurasit, a Phoenix Mercury ötszörös olimpiai bajnok zsenijét választották az elmúlt 25 év legjobbjának.

Diana Taurasi eredményeit hosszan lehetne sorolni. Az elmúlt 17 évben az alapszakaszban elért 9174 pontjával a liga legeredményesebbje. A rájátszásokat tekintve is a legeredményesebbnek számít. A legtöbb triplát értékesítette, az ötödik legtöbb gólpasszt osztotta ki. A Mercury-t háromszor vezette eddig bajnoki címre és abból kétszer (2009, 2014) a döntő MVP-je volt.

A WNBA történetének 25 legjobbja között 10 aktív játékos található: Sue Bird, Tina Charles, Elena Delle Donne, Sylvia Fowles, Brittney Griner, Angel McCoughtry, Nneka Ogwumike, Candace Parker, Breanna Stewart és Diana Taurasi. Illetve 15 már visszavonult klasszis: Seimone Augustus, Swin Cash, Tamika Catchings, Cynthia Cooper, Yolanda Griffith, Becky Hammon, Lauren Jackson, Lisa Leslie, Maya Moore, Ticha Penicheiro, Cappie Pondexter, Katie Smith, Sheryl Swoopes, Tina Thompson és Lindsay Whalen.

Fotó: WNBA

Hirdetés