Hirdetés
Archivum

Diana Taurasi megszerezte 8000. pontját a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Ismét történelmet írt a WNBA-ben Diana Taurasi. A Phoenix Mercury sztárja az elsõ játékos lett a ligában, aki elérte a 8000 pontot.

Kedden helyi idõ szerint délelõtt 11 órától New Yorkban, a Madison Square Gardenben fogadta helyi iskolások elõtt matiné mérkõzésen a New York Liberty a Phoenix Mercury gárdáját. Általában ezek a délelõtti találkozók a felejthetõ kategóriába tartoznak, erre azonban sokáig fogunk emlékezni. Maga a mérkõzés is izgalmasan alakult. A két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt, 17 alkalommal változott a vezetõ kiléte és 8 alkalommal jegyezhettünk fel döntetlen állást.

A végjátékba érkezve 74-73-as Liberty vezetés után DeWanna Booner triplájával fordított a Mercury. Az utolsó két percben a hazaiak már nem találtak be, így innentõl a phoenix-i gárda behúzta a gyõzelmet. Az össszecsapáson a Sopron Basket játékosa Yvonne Turner két és fél percet töltött a pályán a gyõztes alakulatban. A Mercury legeredményesebbje a 26 pontos Brittney Griner lett.

Diana Taurasi 7997 ponttal a háta mögött érkezett a találkozóra. Nem kellett sokat várni, már az elsõ negyed közepén egy triplából megszületett a 8000. pontja. Végül a Phoenix Mercury sztárja 21 ponttal vezette gyõzelemre csapatát. Taurasi 2004-ben mutatkozott be a ligában, eddig mind a 14 évét a Phoenix Mercury kötelékében töltötte. Három bajnoki címet szerzett a csapattal és 2009-ben MVP lett. Érdekesség, hogy Diana Taurasi ott ért el a pályafutásában ezt a mérföldkövet, ahol egykoron elsõ profi meccsét is játszotta.

Eredmény
New York Liberty – Phoenix Mercury 74-80 (27-21, 11-22, 17-14, 19-23)

Hirdetés
Hirdetés