Hirdetés
USA

Diana Taurasi, Sabrina Ionescu és Geno Auriemma is beszédet mondott Kobe Bryant búcsúztatóján:

:

Hirdetés

Hétfőn tartották Los Angelesben a Staples Centerben a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant és lánya Gigi búcsúztatóját. A női kosárlabda társadalmat Diana Taurasi, Sabrina Ionescu és Geno Auriemma képviselte.

Kobe Bryant a profi pályafutása lezárását követően aktív szerepet vállalt a női kosárlabda népszerűsítésében. A gyermekei közül a balesetben elhunyt lánya, Gigi született tehetség volt. Speciális kapcsolat alakult ki közöttük és Kobe Bryant mindent megtett, hogy a lehető legjobb képzést kapja a lánya. A női kosárlabda pedig olyan fejlődési pályára kerüljön, amely biztosítja, hogy minden tekintetben kellő megbecsülést kapjanak a sportolók.

Isten tudta, hogy nem lehetnek meg egymás nélkül ezen a Földön. Együtt kellett magához szólítania őket.

– mondta Vanessa Bryant, Kobe Bryant felesége a hétfői emlékezésen. A beszéde után Diana Taurasi, Sabrina Ionescu és Geno Auriemma lépett a pódiumra. Taurasi elsősorban azt hangsúlyozta, hogy Bryant személyisége, szenvedélyes hozzáállása milyen mértékben meghatározta a saját pályafutását is.

Sabrina Ionescu napjaink egyetemi kosárlabdázásának korszakos egyénisége, akinek a játékát Gigi különösen kedvelte. Az Oregon több mérkőzését a helyszínen tekintette meg édesapjával. Sőt, tavaly nyáron Bryant akadémiáján Ionescu is dolgozott együtt a családdal. Geno Auriemma eközben elsősorban azt idézte fel, hogy Kobe Bryant többször tanácsot kért tőle ahhoz, hogy milyen edzésmunkát építsen fel lányának, illetve az ifjúsági csapatának, amelynek edzéseit vezette.

A beszédek teljes terjedelemben megtekinthetőek az alábbiakban:

Fotó: Los Angeles Lakers

Hirdetés