Hirdetés
Nagyvilág

Diana Taurasi-t argentin mezzel lepték meg:

:

Hirdetés

A hétvégén Argentínában Bahia Blanca adott otthont a FIBA amerikai Olimpiai Előselejtezője során az egyik csoport küzdelmeinek. Itt szerepelt az Egyesült Államok válogatottja és Diana Taurasi, akinek az érkezését hatalmas várakozás előzte meg.

Diana Taurasi argentin anya és olasz apa gyermekekeként látta meg a napvilágot Glendale városában Kaliforniában. Később a család egy évet élt Argentínában és Taurasi értelemszerűen anyanyelvi szinten beszél spanyolul. Ráadásul az Argentínában használt rioplatense nyelvjárást, amely tudásáról a hétvégi sajtótájékoztatón is megbizonyosodhattunk.

Fotó: FIBA.Basketball

Argentína hiába rendezte meg az olimpiai előselejtező egyik csoportját, nem tudta kivívni a továbbjutást. Szombaton este mérkőztek az Egyesült Államokkal és 91-34-re kikaptak. Taurasi 14 percet töltött a pályán és három sikertelen mezőnykísérlete volt. A mérkőzés előtt Federico Susbielles, a helyi kosárlabda szövetség (CABB) elnöke és Débora González csapatkapitány egy 12-es névre szóló argentin mezt adtak át Taurasinak.

A meccs utáni sajtótájékoztatón számtalan kérdés hangzott el Taurasi felé. A FIBA beszámolója is kiemeli, hogy volt olyan argentin újságíró, aki arról érdeklődött: később lenne-e szövetségi kapitány. Udvariasan természetesen ezt sem zárta ki. Szóba került a foci és a Rosario Central csapata, amelynek nagy rajongója Taurasi. A mérkőzés után, amikor megrohanták aláírásokért, volt aki ennek a klubnak a zászlaját adta ajándékba.

Szép este volt, még a televíziós felvételek is visszaadták, hogy kifejezetten kitett magáért az argentin szövetség. Az ünnepi hangulathoz pedig Diana Taurasi és a telt házas közönség is kiváló partnernek bizonyult. Kellenek ilyen kedves hangulatú események is a női kosárlabdának.

Videó:

Hirdetés