Hirdetés
Archivum

Díjesõ a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Egy WNBA szezon alkalmával több egyéni elismerést osztanak ki. Az MVP-t, azaz a legértékesebb játékost még nem ismerjük, de több fontos díj már gazdára talált. Az év legtöbbet fejlõdött játékosától az év védõjátékosáig gyûjtöttük ki a díjazottakat.
 

A legtöbbet fejlõdött játékos címét a New York Liberty irányítója Leilani Mitchell érdemelte ki, 39 beérkezõ szavazatból 29-en õt választották. Mitchell elismerése nem tartozik a meglepetés kategóriába, szinte minden mutatóban javított a tavalyi teljesítményéhez képest. 2.4-es pontátlagát 9.6-ra javította, míg szintén 2.4-es gólpassz átlagát 3.8-ra. A 25 esztendõs játékos legjobb meccsét augusztus 17-én az Indiana ellen játszotta, ekkor 19 pontot,3 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett, miközben 5 triplakíséretébõl 4 sikeresnek bizonyult.
 

A legjobb fiatal Tina Charles lett a Connecticut Sun együttesébõl, akit egyhangúlag választott meg mind a 39 sportújságíró. Charles egyenesen berobbant a profi ligába, elsõ idényében dupla-duplát 15.5 pontot és 11.7 lepattanót átlagolt. A hatalmas tehetségnek számító játékosnak az a bravúr is sikerült, hogy élete elsõ profi meccsén dupla-duplával köszönt be.
 

Az újoncok csapatát is meg kell említeni, mivel a pécsiek új légiósa Kelsey Griffin is bekerült a legjobbak közé. Az újonc csapatot Tina Charles (Connecticut Sun), Monica Wright (Minnesota Lynx), Kalana Greene (New York Liberty),Kelsey Griffin (Connecticut Sun) és Epiphanny Prince (Chicago Sky) alkotja.
 

A legjobb hatodik ember DeWanna Bonner lett. A Phoenix Mercury 3-as poszton játszó játékosa kétség kívül a liga leghasznosabb cseréje. 34 alapszakasz meccsbõl 28 alkalommal a padról szállt be, de így is 12 pontot átlagolt. Idén sorozatban második alkalommal kapta meg ezt a rangos elismerést.
 

Az év védõjátékosa pedig az Indiana Fever ikonja Tamika Catchings lett. Szintén papírforma elismerésrõl beszélünk. Catchings egymás után hatodik évben lett a liga legjobb labdaszerzõje, de a támadó és védõlepattanók terén és a blokkolt dobások mutatójában is elõkelõ helyen áll. A végtelenül szimpatikus Catchings-t már többször méltattuk itt az oldalon is, az idei évadban álomszerû szezont fut, csapata egyértelmû vezére.
 

A játékosok 5000 dollárt és a világhírû Tiffany & Co. által készített díjat kapnak.

Hirdetés