Hirdetés
Utánpótlás

Diósgyőri siker a Diákolimpián:

:

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Hirdetés

A legidősebb Diákolimpia korosztály kosárlabda országos döntőjét rendezték a hétvégén. A bajnoki címet a Diósgyőri Gimnázium csapata hódította el.

Ahogy arról a megnyitót követően beszámoltunk, Székesfehérvár és Makó adott otthont a seregszemlének. Hét gárda mérte össze az erejét, miután a Fejér I. csapata (Székesfehérvári SZC I. István Technikum Petőfi utcai telephely) visszalépett az országos döntőn való részvételtől.

A csapatokat két csoportba osztották. A csoportok első két helyezettje jutott a legjobb négy közé és játszott keresztbe az elődöntők alkalmával. A legjobb négy közé Sopronból a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium, illetve a Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium csapata került. Pécsről a Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum együttese, míg Miskolcról a Diósgyőri Gimnázium gárdája.

Az első elődöntőben a Cserepka 82-53-ra verte a Berzsenyit, míg a második elődöntőben a Diósgyőr 51-28-ra múlta felül az Eötvöst. A helyosztók alkalmával a bronzcsatán a soproni intézmények presztízsrangadóját 63-62-re nyerte a Berzsenyi. A fináléban a Diósgyőr 73-48-ra verte a Cserepkát.

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Az eredményhirdetés alkalmával az egyéni díjakat is kiosztották, melyek az alábbiak szerint alakulnak:

Legtöbb pontot szerző játékos: Oláh Fruzsina (Miskolc,Diósgyőri Gimn.) -123 pont

Az „All Star” csapat: 1. Rátkai Eszter (Pécs,Cserepka), 2. Oláh Fruzsina (Miskolc,Diósgyőri), 3. Kókai Patrícia (Sopron,Berzsenyi), 4. Sitku Zsuzsanna (Sopron,Eötvös) és 5. Papp Lilla (Miskolc,Diósgyőri).

A Legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Petre Márton József (Miskolc,Diósgyőri Gimn.)

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Fotó: facebook.com/diakolimpia

Hirdetés