Hirdetés
Magyarország

Djokics Zseljko: hosszú és szisztematikus munka van a siker mögött:

:

Hirdetés

Óriási és nehezen feldolgozható élményről beszélt Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője, akinek csapata vasárnap házigazdaként bronzérmet nyert a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjében.

Az újvidéki tréner hétfőn az M1 aktuális csatornának elsőként a vasárnap esti ünneplésről mesélt:

“Komoly ünneplés volt a Bodri pincészetben, ahol a szállásunk is volt, a lányok azt kérték, hogy maradjunk még egy éjszakát ott, hogy együtt ünnepelhessünk” – mondta a szakember.

“Nehéz ez a szezon így szurkolók nélkül, ők jelentik a mi csapatunkban a hatodik embert, és mindig rengeteg extra energiát kapunk tőlük. Ennek ismeretében ha valaki azt mondta volna nekem ősszel, hogy bejutunk az EK Final Fourba, és rendezőként harmadikok leszünk, akkor megkérdeztem volna az illetőtől, hogy álmodik-e. Szóval kell még vagy öt év, mire felmérjük, hogy mi történt most velünk.”

A 44 éves edző felelevenítette, hogy szomorú volt, amikor csapata nem jutott be a döntőbe, de rövid idő alatt kellett újra megtalálni a motivációt, és noha padlón voltak, 24 óra után újra felpörögtek a bronzmeccsre.

Fotó: Tóth Zsombor

“Ez karrierem első Final Fourja és a legnagyobb sikere. Hosszú és szisztematikus munka van mögötte, öt éve dolgozom Szekszárdon, naponta ingázok Pécsről, reggel megyek, este jövök” – jelentette ki Djokics Zseljko, majd rátért a kontinentális elitet felvonultató Euroligára.

“Tavaly bíztam benne, hogy a szövetség a Szekszárdot támogatja az EL-selejtezőben, de végül a DVTK indulhatott el a kvalifikációban. Képesek lennénk ott is a helytállásra, sajnos most Magyarországról csak egy csapat lehet alanyi jogon a főtáblán” – közölte.

A Sopron elleni döntőről úgy vélekedett, hogy olyan messzire még nem tud gondolni, mert egyelőre a pihenésé a főszerep.

“Annyi biztos, hogy több játékosunknak is május 1-ig szól a szerződése, ám a bajnoki döntő végének az időpontja május 1-ről 7-re módosult, így néhány érintettel tárgyalnunk kell a hosszabbításról” – fejtette ki.

A hazai négyes döntőről a tréner még elárulta, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) képviselői nagyon elégedettek voltak a szervezéssel.

“Több szempontból is jól képviseltük Magyarországot, és sportdiplomáciailag is nagy előrelépésnek érzem ezt a Final Fourt” – fűzte hozzá Djokics Zseljko.

Forrás: MTI

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés