Hirdetés
Archivum

Dombai Réka az U16-os Európa-bajnokság csoportkörének legeredményesebbje:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban nagy terjedelemben hírt adtunk, vasárnap lezárult a csoportkör az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságon. Három lejátszott mérkõzés után Dombai Réka a torna legeredményesebb játékosa.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott két gyõzelemmel és egy vereséggel a C-csoport harmadik helyén zárt Kaunasban az U16-os Európa-bajnokságon. Válogatottunk kedden a nyolcaddöntõben a házigazda Litvániával mérkõzik. A gyõztes csapat a folytatásban az 1-8. helyért, míg a vesztes fél a 9-16. pozícióért küzdhet.

A statisztikákat tekintve ki kell emelni, hogy a csoportkört követõen Dombai Réka a torna legeredményesebb játékosa. A három összecsapáson 51 pontot ért el, ami kereken 17-es átlag. Tette mindezt 40.8%-os mezõnymutatóval. Átlagban meccsenként 16.3 mezõnykísérlete volt, amibõl 6.7 lett sikeres. Dombai Réka VAL-átlaga is kiemelkedõ, 17.7-es. Ebben a mutatóban a litván Simona Visockaite a második. Emellett a gólpasszok és a szerzett labdák között is a top10-ben találjuk a nevét.

A FIBA az U16-os Európa-bajnokság hivatalos honlapján közönségszavazást hirdetett, melyen a csoportkör legjobb játékosát keresik. Dombai Rékára is szavazhatunk IDE KATTINTVA.

A lepattanók terén szintén ad játékost a magyar válogatott a legjobbak közé. Madár Eszter statisztikai lapjára 30 lepattanót rögzítettek, ami kereken 10-es átlagnak felel meg és a harmadik legmagasabb a kontinensbajnokságon.

 

Hirdetés