Hirdetés
Archivum

Dombai Réka portré az U19-es Világbajnokság honlapján:

:

Hirdetés

Az U19-es Világbajnokságon remek teljesítményt nyújt Dombai Réka, aki 14 pont, 5 lepattanós átlagával válogatottunk legeredményesebbje. Az elsõ meccsen nem is hibázott dobást mezõnybõl az U18-as Eb All-Star ötösébe is beválasztott tehetség.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Dombai Rékát a FIBA összeállításában elõbb az U18-as Európa-bajnokságról kérdezték. Ebben hangsúlyozta, hogy büszke lehet a válogatott az ezüstéremre. Két meccset emelt ki. Elõbb a belgák ellenit, ahol Dombai Réka véleménye szerint nem játszott jól a válogatott, de nagy küzdelemben hosszabbítás után sikerült nyerni. Ezt követõen pedig a franciákkal vívott elõdöntõt. Itt 40 percen át koncentrálva, minden edzõi utasítást betartva nyert a csapat.

Az összeállításban Dombai Réka beszélt a hazai csapatváltásáról. Hosszasan méltatta a Vasast, hangsúlyozva, hogy rengeteg lehetõséget kapott, ami hozzájárult a fejlõdéséhez. A gyõri lehetõségrõl pedig azt mondta, hogy olyan típusú játékos, akinek a jó teljesítményhez folyamatosan kihívásokra van szüksége és ezt Gyõrben az Európa Kupa szerepléssel, illetve Magyar Bajnokságban és a Magyar Kupában elérheti.

Amerikai egyetemi ajánlatot is kapott Dombai Réka, de ezzel nem élt. Fiatalnak tartja magát még ahhoz is, hogy másik európai országba igazoljon, az Egyesült Államokba egyedül költözéshez fõleg. A válogatottbeli jövõvel kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy májusban belekóstólhatott a felnõtt csapat munkájába. Nagyszerû tapasztalat volt és várja a következõ meghívót. Zárásul hozzátette, hogy a mostani U18/U19-es generációban nagy jövõt érez, felnõtt szinten is eredményt érhetnek el. Akár már a 2024-es párizsi Olimpián.

Hirdetés