Hirdetés
Archivum

Dombai Rékára és Varga Alízra szavazhatunk az U17-es VB honlapján:

:

Hirdetés

Csütörtökön szünnapra kerül sor a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokságon. A nemzetközi szövetség a hivatalos honlapján közönségszavazásra invitálja a szurkolókat. A FIBA munkatársai arra kíváncsiak, hogy az eddigi teljesítmények alapján a szurkolók kit tartanak a torna MVP-jének.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ahogy azt az U20-as Európa-bajnokság hasonló szavazása kapcsán kiemeltük, ez természetesen nem a hivatalos MVP választás. Így a szünnapon azonban egy képet ad arról, hogy a statisztikai mutatók alapján az élcsapatokban kik tekinthetõek eddig a legjobb mutatókat produkáló játékosoknak.

A magyar válogatottból Dombai Rékát és Varga Alízt emelték ki a szerkesztõk. Dombai Réka a csapat eddigi négy mérkõzésén átlagban 19.6 percet pályán töltve 13.3 pontot, 2.8 lepattanót és 1.5 gólpasszt jegyez. Az „efficiency” értéke kereken 13-as. Varga Alíz pedig 21.8 perc alatt 12.8 pont, 7.8 lepattanó és 1.5 gólpassz átlagnál tart. Az „efficiency” értéke kiemelkedõ 14.8-as.

A két magyar játékos mellett Iliana Rupert (Franciaország), Azzi Fudd (USA), Florencia Chagas (Argentína), Helena Pueyo (Spanyolország), Sakura Noguchi (Japán), Aliyah Boston (USA), Lily Scanlon (Ausztrália), Shyla Heal (Ausztrália), Jordan Horston (USA), Zoe Wadoux (Franciaország), Nerea Hermosa (Spanyolország), Laura Meldere (Lettország), Giulia Natali (Olazország), Haley Jones (USA), Kendra Chery (Franciaország) és Raquel Carrera (Spanyolország) szerepel a névsorban.

A közönségszavazás ITT érhetõ el.

Hirdetés