Hirdetés
Magyarország

Dombai Rékát és Pusztai Petrát is kiemelték az Európa Kupa honlapján:

:

Hirdetés

A jövő héten kezdődik az Európa Kupa csoportköre és ennek felvezetéseként a sorozat honlapján a FIBA szakírói összegyűjtötték azokat a feltörekvő tehetségeket, akiknek véleményük szerint áttörést hozhat az előttünk álló évad. Ebbe a körbe bekerült Dombai Réka és Pusztai Petra.

Fotó forrás: kosarsport.hu

A Vasas Akadémiától az UNI Győr – MÉLY-ÚT együtteséhez szerződő Dombai Réka kapcsán elsősorban azt emelik ki, hogy az U17-es és az U19-es Világbajnokságokról rendelkezik nemzetközi rutinnal. Volt már All-Star ötös tagja Európa-bajnokságon és hangsúlyozzák, hogy klubszinten tavaly a Vasasban kiemelkedően eredményesen teljesített. Tavaly meghatározó játékosnak bizonyult támadásban és kíváncsian várják a FIBA szakírói, hogy az Európa Kupába előlépve sikerül-e felnőnie a várakozásokhoz.

Fotó: DVTK.eu

Az Aluinvent DVTK tehetsége Pusztai Petra kapcsán azt helyezik előtérbe, hogy a nemzetközi porond hangulatát az Euroliga selejtezőjében megtapasztalhatta, de a korábbi években már letette a névjegyét válogatott szinten. Kiemelik, hogy nem mindig rendelkezik kiemelkedő számokkal, de több területen is elvitathatatlan a hozzájárulása csapata teljesítményéhez. Méltatják a ZTE színeiben eltöltött klubszezonját és azt, hogy az U20-as válogatottban vezérként bizonyított. Kiemelik, hogy ki kell harcolnia a perceit a csapatban és ebben nagyon szurkolnak neki.

A két magyar játékos mellett a belgák feltörekvő tehetsége Billie Massey (Basket Hema SKW), illetve két francia fiatal Kendra Chery (Roche Vendee Basket Club) és Janelle Salaun (Carolo Basket) szerepel az összeállításban.

Hirdetés