Hirdetés
Utánpótlás

Döntés született az utánpótlás válogatottak szakmai stábjairól:

:

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a hivatalos honlapján adta hírül, hogy sor került a szakmai beszámolók tárgyalására és döntés született az utánpótlás válogatottak szakmai stábjairól. Részletek az MKOSZ közleményében.

Hirdetés

Fotó: FIBA.Basketball

Kinevezték az új szakmai stábokat

Az utánpótlás válogatottak Európa-bajnoki szereplése volt az egyik fő témája a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének keddi elnökségi ülésén. Mind a női, mind a férfi szakág szerepléséből komoly következtetéseket lehet levonni – hangzott el a szakmai beszámolók tárgyalásakor.

Idén nyáron is a lányok szerepeltek eredményesebben, különösen az U18-as válogatott Európa-bajnoki ezüstérme emelkedik ki a sikerek sorából. Völgyi Péter együttese szakmailag, emberileg is példát állított mások elé, s örömteli, hogy több olyan játékos is akad a gárdában, aki felnőtt szinten is szép pályafutás elé nézhet.

Ugyanakkor abban valamennyi szövetségi edző egyetértett, hogy a fizikai képzésnek az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kell kapnia a klubokban végzett munka során.

A férfi szakágban több szó esett arról, hogy miként lehet nemzetközi szinten is eredményesebbé, ütőképesebbé tenni a korosztályos válogatottakat. A feladat egyik kulcsa a klubokban rejlik, hiszen a válogatottban számításba vett játékosok a szezon jelentős részét ott töltik. Az ellenőrzés és számonkérés fontosságát is kiemelte az elnökség, a feladat a szakmai bizottságé lesz. A szakmai beszámolókat követően döntött az elnökség a szakmai stábok összetételéről. Nagyobb változás a fiúknál lesz.
Valamennyi mérkőzés élőben

A tavalyi bajnoki évadban indult el a szövetség és az Antenna Hungária együttműködésével az elsőosztályú bajnoki mérkőzések internetes közvetítése. A tanulóévet követően a csarnokok az interneteléréseik sávszélességét megfelelő mértékben növelték, így vélhetően minden akadály elhárult az elől, hogy elinduljon a magyar sportban egyedülálló közvetítési rendszer. Az első fordulók tesztüzeme után a tervek szerint november 1-től immár fizetőssé válik a MindiGo Sport néven ismert szolgáltatás kosárlabdás része, a részletekről hamarosan tájékoztatják a szurkolókat.
Utánpótlás válogatottak szakmai stábjai

NŐI SZAKÁG 

U16

vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea

edző: Meszler Balázs

U18

vezetőedző: Völgyi Péter

edző: Iványi Dalma

edző: Tullner Krisztián

U20

vezetőedző: Gáspár Dávid

edző: Ábrahám Márta

edző: Vajda Anna

FÉRFI SZAKÁG

U16

vezetőedző: Berényi Sándor

edző: Horváth Imre

edző: Bosnyák Jácint

U18

vezetőedző: Pethő Ákos

edző: Góbi Henrik

edző: Losonczy Dániel

U20

vezetőedző: Ivkovic Stojan

edző: Váradi Kornél

edző: Szőke Balázs

Hirdetés