Hirdetés
Archivum

Döntõben a Gyõr:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 65-53-as gyõzelmet aratott Miskolcon az Aluinvent DVTK otthonában az elõdöntõ harmadik mérkõzésén. Ezzel Völgyi Péter csapata jutott be a bajnoki döntõbe, ahol az UNIQA Sopron gárdájával találkoznak. A finálé elsõ felvonása kedden 17 óra 30 perckor kezdõdik Sopronban.

Az elõdöntõ harmadik mérkõzésére is megteltek a Generali Aréna lelátói Miskolcon. Nagyon egyszerû volt a képlet a feldobás elõtt, a gyõztes csapat bejut a bajnoki döntõbe. Két gyors tripla vezette fel a mérkõzést, majd az elsõ szakaszban csinált egy 10-0-s etapot a DVTK és ezzel 13-5-ös elõnyre tett szert. A hullámzó elsõ negyed hajrája azonban a Gyõrnek sikerült jobban. Radocaj másfél perc alatt 7 pontot szerzett és ezzel 16-15-ös elõnyben voltak a vendégek 10 perc játékot követõen.

A második etapban is folytatódott a Gyõr jó sorozata. Maikel Lopez korai idõkérése ellenére gyorsan nõtt a különbség. 28-15-nél már 17-0-s szériában voltak Völgyi Péter tanítványai. A Gyõr remekül védekezett és a palánk alatt nem engedte érvényesülni a DVTK megmaradt magas játékosait. Amikor 28-15-nél már a második hazai idõkérés miatt állt a játék, a vendégek 15-9-re vezettek a lepattanókban, ráadásul Tina Jovanovic már 3 hibánál járt. Ezen felül a 15 perc alatt 11 pontig jutó Radocaj és a 8 egységnél járó Goree személyében extra egyéni teljesítmények is akadtak gyõri oldalon. A DVTK rossz sorozatát Likhtarovic két triplája szakította meg. A félidõ hajráját azonban 30-23 után 9-2-re nyerték a gyõriek. A dobószázalék hûen mutatta a különbséget, a DVTK mezõnybõl 31 kísérletbõl mindössze 8-at értékesített, míg a Gyõr 26-ból 12-õt. A lepattanócsatában pedig már 22-12-re vezettek a vendégek.

A harmadik negyed Jovanovic ziccerével indult, de ezt követõen Chaney pillanatai következtek. A Gyõr amerikai légiósa triplából és duplából is eredményesnek bizonyult, a különbség pedig elérte a 15 egységet. A DVTK újabb felzárkózási kísérletét Rasheed Rita 3+1-es helyzete indította el. A hazaiak egészen 44-37-ig kapaszkodtak fel és ekkor egy ziccerrel akár 5 pontra is olvadhatott volna a differencia. Ezzel azonban nem élt a DVTK. Ismét villant Chaney, illetve ziccert értékesített Monika Grigalauskyte. A különbség újra a lélektani 10 pont fölé ugrott és mivel Horváth Bernadett egyik büntetõje kimaradt a negyed végén, így 48-38-ról vágtak neki a felek a záró szakasznak.

Az utolsó 10 perc elején Laklóth Anna 50-38-as elõnyhöz juttatta a Gyõrt. Ezt követõen azonban Hodges és Bálint Réka pontjaival megfelezte a hátrányát a hazai csapat. 50-44-nél közelebb nem tudott zárkózni a DVTK. A végül 16 pontig jutó Goree és a 10 egységgel záró Grigalauskyte újra kétszámjegyûre növelte a különbséget. Rendkívül jól szervezett játékkal, a kulcsembereik kiemelkedõ teljesítményével magabiztos elõnnyel érkezett a Gyõr a hajrába. Jovanovic 2+1-es megoldásával és Likhtarovic ziccerével még megfelezte hátrányát a DVTK. 56-51-nél Völgyi Péter idõt kért, majd Radocaj ziccere lényegében lezárta a mérkõzést. Az utolsó másfél perc a taktikai faultokról és a büntetõkrõl szólt, Czank Timi is kipontozódott ekkor. A Gyõr nem hibázott ebben az idõszakban és megérdemelten vívta ki a döntõs szereplés jogát. A vendégeknél csak a kezdõ ötös volt eredményes a mérkõzésen, de õk kivétel nélkül legjobbjukat nyújtották. A DVTK pedig fizikálisan és mentálisan is elfáradt az elõdöntõ harmadik felvonására.


Eredmény

Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr 53-65 (15-16, 10-23, 13-9, 15-17)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a CMB Cargo UNI Gyõr javára.

Statisztika

Hirdetés