Hirdetés
Archivum

Döntõs a 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Egy kemény, küzdelmes mérkõzésen a magyar válogatott 14-12-re legyõzte Oroszországot a 3×3-as Európa-bajnokság elõdöntõjében. A fináléban válogatottunk 18 óra 45 perctõl a házigazda Romániával mérkõzik.

A magyar válogatott útját nagy terjedelemben követtük, míg az orosz gárda Szlovénia, Svájc és Szerbia legyõzésével jutott el az elõdöntõbe. Egy kifejezetten magas csapat volt a riválisunk, mely jellemzõen kemény játékkal érvényesítette akaratát a pályán a torna korábbi szakaszaiban. Az orosz válogatott nyerte a szakág utolsó két nagy európai versenyét, a 2014-es Európa-bajnokságot és a 2015-ös Európa Játékok 3×3-as tornáját is.

A találkozó elején oroszok egy büntetõvel kerültek elõnybe, de szintén büntetõbõl Medgyessy gyorsan egyenlített, majd Theodoreán Alexandra távoli dobásával 3-1-re vezettünk két perc játék után. Ezt követõen Szabó Petra is betalált, így már 4-1-es elõnyt regisztrálhattunk. A folyatásban az oroszok ugyan 4-3-ra felzárkóztak, de az elsõ játékmegszakítás elõtt még Ruják Nóra is eredményesnek bizonyult, így 5-3-as elõnyre tettünk szert.

Miután újraindult a játék, Szabó Petra értékesített egy büntetõt, majd Medgyessy Dóra sikeres távolijával már 8-3-ra mentünk. Az orosz csapatot jó védekezéssel sikerült eladott labdákra kényszeríteni. Riválisunk rendkívül keményen játszott, sokszor a durvaság határát súrolták a megmozdulásaik. Szerencsére jól bírták a lányok fejben ezt a szituációt.

8-3 után az oroszok büntetõvel kerültek közelebb, de erre Theodoreán azonnal válaszolt. Rendkívül fontos volt, hogy sikerült tartami a 4-5 pontos különbséget, hiszen ahogy fogyott az idõ, úgy kellett egyre többet kockáztatnia riválisunknak. Az utolsó három percet Medgyessy Dórával szemben elkövetett szabálytalanság vezette fel. A két büntetõbõl az egyik sikeresnek bizonyult és így 10-4-re vezettünk.

Az utolsó két percbe fordulva Szabó Petra magabiztos büntetõzésével már 12-5-re mentünk. Fegyelmezetten játszott a magyar csapat és nem forgott veszélyben a gyõzelem. Végül az utolsó 16 másodpercben két orosz büntetõ és egy dupla alakította ki a 14-12-es végeredményt.

A döntõben az ellenfelünk Románia lesz, akik óriási csatában 16-14-re verték Svájcot a második elõdöntõben.

Eredmény
Magyarország – Oroszország 14-12

Hirdetés