Hirdetés
Archivum

Döntõs a 3×3-as Világbajnokságon válogatottunk:

:

Hirdetés

Döntõt vívhat a 3×3-as Világbajnokságon 2019-ben a magyar válogatott. Zseniális játékkal válogatottunk 14-10-re legyõzte Franciaországot az elõdöntõben. Gratulálunk! A finálét 18 óra 50 perctõl rendezik, az ellenfelünk Kína lesz.

A francia válogatott szerzett vezetést a mérkõzés elején, de Medgyessy révén másfél perc után egyenlítettünk. Idegesen játszottak a csapatok a nagy tét mellett. Látszott, hogy mindkét fél elsõsorban a védekezésre igyekszik a hangsúlyt fektetni. Az elsõ játékmegszakításig ismét Franciaország került elõnybe, de Theodoreán 2-2-nél egyenlített. Innen vonultak a rövid pihenõre a felek.

A mérkõzés középsõ szakasza válogatottunk fölényét hozta, ami megalapozta a késõbbi sikert. Visszatérve ugyanis Medgyessy azonnal duplát értékesített. Lélektanilag is magunkhoz ragadtunk ezzel a kezdeményezést. Érezhetõen megnyugodtak a mieink, míg a francia válogatott nem találta a ritmust. Theodoreán növelte 5-2-re az elõnyt, majd Papp duplája után már 7-3-ra mentünk. Extázisban játszottak a lányok.  Medgyessy is betalált távolról, 9-4-re módosítva az állást. Ekkor érkezett el 3 perc 50 másodperccel a vége elõtt a második játékmegszakítás.

Amikor visszatértek a csapatok, Papp villant, így 10-5-nél már kétszer annyi pontunk volt, mint riválisunknak. A franciák igyekeztek zárkózni és 10-7-nél akadt egy üres távolijuk, de az leperdült a gyûrûrõl. Idõt is kértek, de ezt követõen Medgyessy duplája jött, 12-7-re alakítva az elõdöntõt. Fantasztikus, amit produkált a csapat! Extrán koncentráltak játékosaink, nem engedték lendületbe jönni a bpmbaerõs és eddig veretlen francia válogatottat.

Másfél perc volt hátra, amikor 12-8-nál Goree értékesített bravúros középtávolit. Az utolsó percbe 13-8-ról érkeztünk. Ekkor még betaláltak a franciák 4 pontra felzárkózva. Jött azonban 33 másodperccel a vége elõtt Medgyessy találata és ezzel bebiztosította döntõbe jutását a csapatunk. Óriási sportélmény és hatalmas siker. A finálét 18 óra 50 perctõl rendezik, az ellenfelünk Kína lesz.

Eredmény

Franciaország – Magyarország 10-14
 

Statisztika

Hirdetés