Hirdetés
Archivum

Döntõs a Bourges Franciaországban:

:

Hirdetés

Megvan az elsõ döntõs Franciaországban a 2017/2018-as évadban, miután a Bourges Lyonban is nyerni tudott az elõdöntõ alkalmával. A bourges-i gárda ezzel 2-0-val lezárta a párharcot.

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

A párharc elsõ meccsén a Bourges csarnokában a Lyonnak ugyan akadtak fellángolásai, de összességében a hazaiak kézben tartották az irányítást. A keddi második felvonás alkalmával a Bourges villámrajtot vett. Az elsõ negyedben Marine Johannes extra villanásaival a 10 pontot is elérte az elõnyük. A 20-11-rõl induló második szakasz kiegyenlítettebb játékot hozott. A Lyon többször is megközelítette három pontra riválisát. A félidõben 30-25-ös állást rögzíthettünk.

A harmadik etapban is hasonló mederben zajlott a küzdelem. A telt házas publikum által biztatott Lyon sok hibával játszott ugyan, de nagyot küzdött. Ennek eredményeként 42-41-ig felzárkóztak. Fordítani viszont nem tudtak, a játékrészt a Bourges 10-2-vel zárta. Az utolsó 10 percnek 52-43-ról futottak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Elfáradó riválisa ellen magabiztosan húzta be a gyõzelmet a Bourges. A 71-52-es sikerük alkalmával Marine Johannes végül 21 ponttal zárt.

A Bourges az elmúlt 20 évet tekintve 18. alkalommal készülhet a bajnoki döntõre. Az ellenfelük a Charleville-Mézières – Tarbes párharc gyõztese lesz. Ott a második mérkõzést szerdán este rendezik az 1-0-s elõnyben lévõ Tarbes otthonában.

Eredmény
Lyon – Tango Bourges Basket 52-71 (11-20, 14-10, 18-22, 9-19)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Bourges javára.

Hirdetés